Peste 100 de tablete pentru elevii din Oravița

Primăria și Consiliul Local Oravița sprijină continuitatea actului educativ, nevoit să apeleze astăzi la tehnologia modernă. Pentru ca niciunui elev să nu-i fie limitat accesul la învățătură, reprezentanții administrației publice locale din orașul de pe Valea Carașului au făcut front comun, din bugetul local fiind achiziționate câteva zeci de tablete, dispozitivele IT, necesare cursurilor online, urmând să ajungă la tinerii din cadrul a trei unități de învățământ de pe raza UAT-ului.

În baza unei analize reale la nivelul fiecăreia dintre cele trei unități de învățământ, în colaborare cu ISJ Caraș-Severin, pentru elevii oravițeni a fost achiziționat un număr de 121 de tablete, echipamente indispensabile tinerilor odată cu începerea unui nou an școlar, mai ales în situația de față când lucrurile rămân încerce vizavi de efectele noului coronavirus.

Primele 61 de dispozitive IT au fost împărțite ieri, 22 iulie, elevilor cu situații deosebite din cadrul Școlii Gimnaziale „Romul Ladea”, chiar de către edilul Dumitru Ursu.

„Dragi elevi, folosiți dispozitivele digitale cu interes și înțelepciune. Prin utilizarea lor, sub supravegherea părinților și în cooperare cu dascălii voștri, vor crește șansele de reușită școlară, se îmbunătățesc rezultatele învățării online, vi se dezvoltă abilități digitale și continuă comunicarea și conexiunea voastră și a familiilor cu cadrele didactice și cu unitatea școlară. Dotați cu tehnologie, aveți încredere în noi, vă dezvoltăm competențe digitale și sociale”, au ținut le transmită tinerilor reprezentanții unității de învățământ.

„Am mai spus-o și o repet. Dacă investim în educația copiilor, investim în viitorul nostru! Am achiziționat un număr de 121 de tablete pentru elevii cu situații speciale, continuitatea cursurilor, chiar și de acasă, fiind extrem de importantă, mai ales că nu știm cum vor evolua lucrurile din cauza acestui inamic invizibil. Primele 61 de dispozitive IT au fost deja împărțite elevilor de la Școala Gimnazială «Romul Ladea», urmând ca vineri, 24 iulie, beneficiarii acestui demers să fie tinerii din cadrul Liceului Teoretic «General Dragalina», solicitarea în acest caz fiind de 15 tablete, iar alte 45 vor fi distribuite săptămâna viitoare, luni, 27 iulie, celor de la Liceul Tehnologic «Mihai Novac»”, a declarat șeful administrației publice locale din Oravița, Dumitru Ursu.

Sursa foto principal: Facebook.

upt 1000x100