Peste 100 de reșițeni au luat parte la Târgul de Turism de la Reșița

Cea de a doua ediție a Târgului de Turism din orașul de pe Bârzava a avut priză la vizitatori. Criza financiară însă, nu i-a transformat pe reșițeni și în clienți. Organizatorii acțiunii, Banat Tourism și Cristian Tour sunt mulțumiți, totuși, că firmele din Caraș-Severin și-au mediatizat ofertele. În ce privește plimbările în străinătate, oamenii se cam limitează la scoaterea banului din buzunar.

Timp de două zile, locuitorii orașului de pe Bârzava au luat parte la cea de a doua ediție a Târgului de Turism. Vineri și sâmbătă, holul Universității „Eftimie Murgu” a fost plin de standurile firmelor doritoare să își popularizeze ofertele. „Am avut invitați din tot județul. Standul ANTREC a fost nelipsit. Astfel că, Asociația pentru Promovarea Pensiunilor din Banat nu a ratat ocazia să le prezinte oamenilor evoluția agroturismului din mediul rural. Pe lângă, reprezentanții asociației, proprietarii de pensiuni din Băile Herculane, dar și cei din zona Văliug-Semenic și-au făcut cunoscută oferta”, a spus Ioan Lazăr Dimcea, directorul agenției Banat Tourism & Advertising Group.

Ce i-a interesat pe reșițeni
Ondina, are 33 de ani și lucrează ca economistă. Tânăra visează la o vacanță pe schiuri, astfel că, auzind că la universitate are loc un târg de turism, nu a ezitat să îi treacă pragul. „Nu sunt tradiționalistă și intenționez să îmi petrec vacanță de iarnă în străinătate. Caut oferte, în special, pentru zilele pe care le voi avea libere de Crăciun”, spune tânăra economistă. Cei mai mulți clienți însă, au fost interesați de reducerile pe care le au agențiile de turism pentru vara viitoare. „Oamenii au pus întrebări referitoare la programele senior, care au prețuri mai mici chiar și cu 40%”, spune organizatorul Ioan Lazăr Dimcea. Deși Ionuț Sculici și Ciprian Cuciureanu au 20 de ani și nu pot aplica pentru programul senior, adresat pensionarilor, cei doi visează la un concediu mai ieftin pentru vara anului 2012. „În vară, am fost Grecia, dar ne-am trezit târziu și am plătit peste 500 de euro pentru un bilet. Am făcut un efort ieșit din comun să pot pleca împreună cu prietena mea”, spune Ciprian Cuciureanu, un tânăr student de 20 de ani. De aceeași ofertă este interesat și Ionuț Sculici. Tânărul are aceeași vârstă, dar vara viitoare vrea să ajungă în Italia, alături de gașca sa de prieteni. „Nu am rezervat încă cele cinci locuri, pentru că am venit la târg doar să văd ce oferte sunt. Trebuie să analizăm ofertele, iar abia apoi să luăm și o decizie în acest sens”, spune Ionuț.