GALERIE FOTO Regal de dans sportiv la Sala Polivalentă

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, Reşiţa a fost pentru prima dată centrul naţional al dansului sportiv. Cupa Mystic a adunat în Polivalenta reşiţeană 150 de perechi, dar şi sute de spectatori curioşi. Succesul concursului i-a impulsionat pe organizatori să-şi facă planuri : peste doi ani Reşiţa ar putea găzdui campionatul României.

Sala Polivalentă din Reşiţa nu a arătat niciodată mai frumos ca weekend-ul trecut. Costume impecabile, rochii fastuoase şi magie pe ringul de dans, totul într-un decor elegant, de asta au avut parte timp de două zile reşiţenii care au asistat la primul concurs de dans sportiv organizat în oraşul de pe Bârzava. „În primul rând a fost o ambiţie personală, mi-am dorit mult să aduc şi la Reşiţa o astfel de competiţie. Un alt motiv pentru care am luat această iniţiativă a fost imaginea clubului, pentru că şi asta contează până la urmă. Dacă în oraş lumea deja ne cunoaşte, în ţară suntem un club încă tânăr şi nu s-a auzit peste tot de rezultatele noastre”, a mărturisit Alexandru Holecz, preşedintele Clubului Sportiv Mystic Reşiţa.

Deşi aflat la prima ediţie, concursul a reuşit să atragă participarea a 300 de dansatori din Reşiţa, Timişoara, Arad, Oradea, Baia Mare, Sibiu, Turda, Braşov, cu vârste cuprinse între 6 şi 35 de ani. În paşi de vals lent, vals vienez, quick step, slow fox şi tango la secţiune standard, sau pe ritmuri de samba, rumba, cha cha cha, paso doble şi jive în cadrul celei latino, perechile au făcut spectacol pe parchet. Dansatorii au dat tot ce ai putut ca să-i impresioneze pe arbitri, pentru că publicul îi urmărea oricum cu răsuflarea tăiată. „Din punct de vedere al interesului pe care l-am stârnit sunt cel mai mulţumit. Nu mă aşteptam ca publicul reşiţean să fie atât de cald, deoarece la alte competiţii la care am participat prin ţară, chiar şi cu un public mai numeros, parcă nu a fost aşa de gălăgios, în sensul bun al cuvântului, cum am am avut noi la Reşiţa”, a mai spus Alex.

Cel mai aşteptat moment al serii de sâmbătă a fost demonstraţia perechii ruso-italiane Pavel Pasechnik-Francesca Berardi, ocupanţii locului 6, la secţiunea latino a Campionatului Mondial de Dans Sportiv din 2011. Ziua de duminică a fost rezervată celor de la categoria precompetiţional, cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157628728179515&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Clubul Sportiv Mystic, alături de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Consiliul Judeţean Caraş-Severin, organizatorii evenimentului, au luat feed-back-ul publicului ca pe un semnal poztiv şi se gândesc serios să pună Reşiţa harta dansului sportiv. Pentru viitor planurile sunt dintre cele mai îndrăzneţe.

Ne dorim foarte mult ca această competiţie să devină o tradiţie şi fac presiuni foarte mari asupra federaţiei ca peste doi ani să primim un campionat al României la clasă. Sper să reuşesc, este cam greu dar, dacă şi ediţia următoare va ieşi la fel de bună ca aceasta vom avea şanse destul de mari”, Alexandru Holecz, preşedinte Clubul Sportiv Mystic Reşiţa.