Revenirea pe băncile școlilor a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a cu scopul îmbunătățirii cunoștințelor la materiile la care vor avea de susținut examene bate la ușă. În Caraș Severin, doar 4.316 de elevi dintr-un total de 4.422 vor fi prezenți în unitățile de învățământ începând cu 2 iunie, 106 dintre aceștia spunând „pas” programului de pregătire din diverse motive.
„Elevii din anii terminali au fost contactați de către diriginți pentru a-și exprima opțiunea în privința revenirii la școală, timp de două săptămâni, mai exact în perioada 2-12 iunie, atunci când vor avea loc activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale. Cei mai mulți dintre ei au avut un feedback pozitiv în ceea ce privește programul de pregătire și asta datorită faptului că, o dată, au stat o bună perioadă acasă, iar pe de altă parte, Evaluarea Națională și Bacalaureatul reprezintă două examene foarte importante”, a explicat purtătorul de cuvânt al ISJ Caraș-Severin, Ion Chiosa.
Dacă în mai multe județe din țară s-a luat în calcul testarea gratuită pentru COVID-19 în ideea de a elimina orice risc în privința sănătății elevilor, nu despre același lucru se poate vorbi și la nivelul județului Caraș-Severin, aici urmând să fie puse în aplicare toate măsurile transmise unităților de învățământ de către Ministrul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.
„Activitățile didactice, în perioada 2-12 iunie 2020, vor avea loc cu grupe de câte 10 elevi. La intrarea în incinta unității de învățământ, un cadru medical le va măsura temperatura atât elevilor care participă la aceste activități, personalului nedidactic, cât și personalului didactic auxiliar prezent în școală. Temperatura nu trebuie să depășească 37⁰C. Dacă există suspiciuni că starea de sănătate este precară, atunci nu li se va permite accesul. Până în momentul de față, peste 95% din unitățile de învățământ au fost dotate cu materialele necesare prevăzute în ordinul comun, iar în câteva situații s-a luat deja legătura cu UAT-urile vizavi de acest aspect. Până pe data de 2 iunie va fi totul pus la punct”, a mai ținut se precizeze Ion Chiosa.
Sursa foto principal: stirilekanald.ro.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Premiera teatrului reșițean, jucată în serile de joi și vineri, spune o poveste banală însă cu ramificații profunde pentru fiecare dintre noi. Regizorul Mark Cristopher Demeter își amintește propria-i...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281