PNL a terminat cu clientela politică și cu secretarele! Acum a trecut la chelneri, la șef de sală și pompe funebre!

Numirile scandaloase în funcții publice cheie făcute de Guvernul Orban și de PNL, mai ales în domeniul sanitar, chiar în vârf de pandemie COVID-19, sunt taxate prompt de opoziție. Bătaia de joc de la spitalele din Reșița și Caransebeș, dar și de la Direcția de Sănătate Publică sunt doar câteva exemple.

„Domnul Orban a spus la instalare că abia așteptă să se termine cu această clientelă politică care nu a mai încetat să fie pusă în funcții, dar în momentul de față eu văd că guvernanții au de gând să schimbe tot ce mișcă, lăsând la o parte că și-au dorit să păstreze spitalele în subordinea Guvernului.  Asta s-a văzut chiar și în Caraș Severin, ne jucăm dea alba-neagra, na-ți-o ție, dă-mi-o mie. Când autoritățile locale își pun un om, vine ministrul și îl schimbă, se termină cu o stare, se trece în cealaltă, autoritățile locale își pun oamenii la loc, până seara sunt destituiți. Deci e foarte clar că domnul Orban dorește să își pună oameni, dar ce fel de oameni vrea să își pună?! Eu am văzut că a terminat cu clientela politică, a terminat și cu secretarele și acuma a trecut la chelneri, la șef de sală, vedeți cazul de la Câmpeni, a trecut la pompe funebre, vedeți cazul de la Neamț. Mă gândesc că, știu eu, urmează manichiuristele și coafezele, în loc să se ocupe de măsurile economice pe care vedem că și în momentul în care vor să le implementeze ne lovim de mari eșecuri. Ca și acela al domnului Cîțu, care din aproape 600.000 de întreprinderi mici și mijlocii a reușit să servească 12 dintre ele”, a reacționat deputatul Ion Mocioalcă, secretarul general Pro România.

Partidul condus de Victor Ponta nu a votat nici Starea de Alertă, nu a votat nici Starea de Urgență, nu a votat nici Guvernul Orban. Mocioalcă a  justificat poziția Pro România prin lipsa măsurilor guvernamentale care să ducă la salvarea economiei, în primul rând. „Ne uităm în stânga, în dreapta, vedem ce se întâmplă, nu mai vorbesc de Germania care și-a reluat campionatul de fotbal, vorbim de celelalte state apropiate de noi care investesc zeci de miliarde de euro pentru a salva economiile și noi am oferit ideea că vom investi 3 miliarde, dar nici aceia nu sunt decât pe hârtie. Oricum sunt prea puțini, lăsând la o parte domeniul HORECA, care este abandonat total în acest moment”, a afirmat Mocioalcă pentru expressdebanat.ro.