Povestea conflictului mortal de pe Calea Caransebeșului se complică! Ce spun anchetatorii și ce s-a descoperit în urma necropsiei?

Un bărbat de 32 de ani și-a pierdut viața în urma unei lovituri primite de la un tânăr de 19 ani. De la ce a pornit conflictul și ce anume i-a provocat decesul lui Bordură, așa cum îl cunosc apropiații? Oamenii legii au deschis o amplă anchetă. Un cuvânt greu de spus îl are inclusiv rezultatul necropsiei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin oferă noi detalii despre bătaia de pe Calea Caransebeșului în urma căreia Bordură, un tânăr de 32 de ani din Reșița, a murit. Apelul la 112 a venit la ora 22.40. Ce au descoperit polițiștii? „În timpul conflictului, victima a încercat să îl lovească pe tânăr, acesta ferindu-se, ripostând și lovindu-l la rândul lui cu pumnul în față, în urma loviturii, bărbatul de 32 de ani căzând la pământ și lovindu-se cu capul de o bordură”, spun anchetatorii.

La fața locului a ajuns în scurt timp un echipaj al Ambulanței care a preluat victima și a intervenit pentru resuscitarea acesteia, însă din păcate fără succes. A fost declarat decesul bărbatului ca urmare a unui stop cardio respirator.

În primă fază a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă. Așa cum se procedează în aceste cazuri, este absolut necesar ca și medicul legist să se pronunțe cu privire la cauzele care au dus la deces. Iar în această poveste, descoperirea din timpul autopsiei schimbă încadrarea faptei.

„După efectuarea necropsiei, s-a constatat existența unui traumatism cranio-cerebral, care are legătură de cauzalitate cu decesul. În urma concluziilor preliminare ale medicilor legiști, s-a dispus declinarea cauzei către Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și efectuarea de cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovituri cauzatoare de moarte”, mai spun anchetatorii.

Lucrurile se complică, așa că cercetările continuă. „Se efectuează o multitudine de acte de urmărire penală, au fost efectuate toate activitățile procedurale, se efectuează ample probe testimoniale în vederea stabilirii situației de fapt, iar la finalizarea cercetărilor va fi dispusă soluție legală, în funcție de întregul material probator”, explică anchetatorii.