FOTO: Peste 100 de copii în straie populare la Liceului de Arte!

Sala Lira din Reșița a găzduit astăzi ediția a șasea a Concursului Interjudețean „Drag mi-i graiul bănăţan!”. Acesta s-a derulat pe mai multe secțiuni, iar elevii au încercat să farmece publicul cu poezii și cântece care mai de care mai haioase.  

Cele trei secţiuni ale concursului au fost: recitare în grai bănăţean, interpretare de melodii populare şi dansuri populare. Competiția a mobilizat peste 100 de elevi din judeţele Caraş-Severin şi Timiş.

„Toţi elevii şi preşcolarii au primit diplome de participare. Jurizarea s-a făcut pe cicluri de învăţământ şi pe cele trei secţiuni ale concursului. Din juriu au făcut parte specialişti în folclor şi cadre didactice ale şcolii organizatoare, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere”, a spus învățătoarea Cristina Ardeleanu, unul dintre organizatorii acțiunii.

Manifestarea este inclusă în Calendarul Activităţilor Educative Regionale şi Interjudeţene 2012, avizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, şi se derulează în cadrul Seminarului „Didactica Internaţional”.

„Festivalul Drag mi-i graiul bănăţan!, organizat în fiecare an în jurul datei de 9 Mai, Ziua Europei,  are ca scop conservarea şi promovarea graiului bănăţean, a valorilor  naţionale româneşti în contextul apartenenţei la Uniunea Europeană”, a declarat Cristiana Schmaler, directorul Școlii Nr. 7 din orașul de pe Bârzava, pentru Express de Banat.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157633433109951&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`

Concursul a fost organizat de Şcoala Nr. 7 Reşiţa, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, Centrul pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin şi Liceul de Arte „Sabin Păuţa” Reşiţa. Și Dan Liuţ, realizator de emisiuni folclorice la postul local de televiziune Banat TV, s-a implicat activ în organizarea manifestării, oferind un sprijin important cadrelor didactice.