Direcţia 5, pe scena din Parcul Teiuş!

Trupe de top vin şi anul acesta la Caransebeş pentru a asigura fondul sonor la sărbătoarea tradiţională organizată de primărie şi Casa de Cultură ,,George Suru”.

Ruga de la Oraş se desfăşoară anul acesta în perioada 9-12 mai, în Parcul Teiuş din Caransebeş, şi se anunţă încă de acum o mare reuşită. Programul alcătuit de organizatori este unul complet şi conţine puncte de mare atracţie. Manifestarea va debuta joi, în sala de spectacole a Casei de Cultură ,,George Suru”, când va fi marcată Ziua Europei prin mai multe spectacole. Dimineaţă, la ora 10, începe spectacolul de operetă pentru copii „Hansel şi Gretel”, susţinut de trupa de teatru muzical „Sunetul muzicii” din Timişoara, iar de la ora 19, în aceeaşi locaţie, se joacă piesa de teatru ,,Căsătoria”, pusă în scenă de actorii Teatrului Naţional Târgu Mureş. Vineri, la ora 17, are loc parada portului popular. Alaiul pleacă din Piaţa Revoluţiei şi se deplasează pe traseul „Arcul Împăcării” – P-ţa Elie Miron Cristea – Str. Episcopiei – P-ţa G-ral I. Dragalina – Str. Nicolae Bălcescu – Str. Cloşca – Parc Teiuş. O oră mai târziu, pe scena din parc îşi vor demonstra talentul ansamblurile: „Gugulanul” – Borlova; „Armenişana” – Armeniş, „Dudeşteana” – Dudeşti, jud.Timiş, „Florile Semenicului” – Bolvaşniţa, „Junii gugulani” şi ,,Bobocii Banatului” – Caransebeş şi ,,Săcana” din Sacu. Vor cânta pentru cei prezenţi soliştii vocali Ştefan Isac, Vanesa Olan, Alin Olan, Loredana Sitaru, Ionela Bădălan şi Daniela Văcărescu, acompaniaţi de taraful „Olanii”. De la ora 20, sunteţi invitaţi la un spectacol folcloric extraordinar, cu Ansamblul folcloric profesionist „Banatul” din Timişoara şi soliştii Doriana Talpeş, Florin Pistrilă, Maria Milu Sorescu şi Dumitru Teleagă.
Petrecerea va continua sâmbătă, de la ora 18, cu Ansamblul folcloric de tineri din Seceani, Serbia, Ansamblul de dansuri „Cununiţa” şi fanfara din Bănia. De la ora 20.30 intră pe scenă Ansamblul „Vlastimir Pavlovic Carevac”, din Veliko Gradişte.
Duminică, în ultima zi a Rugii de la Oraş, cu începere de la ora 18, în faţa Catedralei ,,Învierea Domnului” va concerta Filarmonica de Stat din Arad. De la aceeaşi oră, în Parcul Teiuş începe spectacolul de muzică şi lupte de samurai (Kendo) susţinut de către Clubul Sam-Sho Timişoara şi percuţie la tobe japoneze cu maestrul Doru Roman. Vor mai fi demonstraţii de dans sportiv cu campionii mondiali Cristina Tătar şi Paul Moldovan, după care, de la 20.30, sunteţi invitaţi la un recital Alexandra Ungureanu şi Crush. Cortina va cădea abia după concertul extraordinar susţinut de Direcţia 5 şi focul de artificii.