Veste bună pentru locuitorii comunei Sasca Montană. Pentru prima dată în aproape un secol, dispensarul din localitate va fi supus unui amplu proces de transformare, lucrările fiind programate să ajungă la finalitate spre sfârșitul anului în curs.
Lucrările în cadrul proiectului „Reabilitare și modernizare dispensar în localitatea Sasca Montană” au început în urmă cu o lună, costurile investiției fiind de 1,2 milioane de lei, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2. Referitor la intervențiile care vor avea loc, șeful administrației publice locale, Ion Poplicean, a dat de înțeles că acest proiect vizează atât reabilitarea/modernizarea clădirii, cât și dotarea dispensarului, lucrările în acest caz putând fi începute mai devreme, însă totul a decurs lent din cauza neprezentării constructorilor la licitație.
Modernizarea obiectivului nu reprezintă un impediment pentru localnici și asta pentru că activitatea medicului de familie s-a mutat într-o altă locație până la finalizarea lucrărilor, semn că cetățenii pot beneficia de consultații medicale chiar la ei acasă, exceptând cazurile grave, fără să fie nevoiți să facă naveta în localitățile limitrofe.
În plus, primarul Poplicean speră ca, odată cu modernizarea dispensarului, să poată identifica resursa umană necesară desfășurării activității stomatologice, segmentul stomatologic fiind foarte important pentru sănătatea locuitorilor comunei deoarece majoritatea problemelor pleacă din cavitatea bucală.
Potrivit edilului-șef, dispensarul uman din Sasca Montană nu a mai beneficiat de o reabilitare serioasă, deși acesta și-a deschis porțile pentru prima dată încă din perioada interbelică.
Sursa foto principal: Facebook.