Peste 1.700 de elevi din Caraș-Severin – așteptați de mâine la simularea probelor scrise ale Evaluării Naționale

Elevii din clasa a VIII-a vor participa de mâine la simularea probelor scrise ale Evaluării Naționale. La nivelul județului Caraș-Severin sunt așteptați să se prezinte peste 1.700 de copii în cele 60 de centre de examen.

Începând de luni, 29 martie, 1.706 elevi din clasa a VIII-a își vor testa competențele pentru Evaluarea Națională, în 60 de centre de examen constituite la nivelul județului Caraș-Severin.

Probele scrise încep la ora 9.00. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30. La simulările naționale elevii vor fi primiți si așezați in bănci cu respectarea prevederilor sanitare în vigoare stabilite prin Ordinul comun MEC-MS nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității in cadrul unităților instituțiilor de învăţământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

leader board 728 x 90 px

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă, nu sunt făcute publice, ele sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Toate unitățile de învățământ elaborează și transmit la Inspectoratul Școlar un raport pe școală, iar inspectoratul școlar elaborează un raport pe județ, care va fi transmis la Ministerul Educației. Raportul trebuie să includă și un plan de acțiune care va cuprinde măsurile de monitorizare, control și remediere.

Calendarul simulării probelor din Evaluarea Națională 2021:

  • 29 martie – Limba și literatura română – probă scrisă
  • 30 martie – Matematică – probă scrisă
  • 31 martie – Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 16 aprilie – Afișarea rezultatelor la nivelul unității școlare