Participanții la protestul nocturn din Timișoara, legitimați de jandarmi. Manifestanții au scandat în fața casei primarului Fritz

Zeci de timișoreni au mărșăluit duminică noapte pe străzile orașului, nemulțumiți de restricțiile suplimentare impuse de autorități pentru evitarea răspândirii noului virus. Proteste similare au avut loc în mai multe orașe din țară.

Manifestările de protest au avut loc în prima noapte după intrarea în vigoare a noilor restricții potrivit cărora în localitățile cu rata de infectare peste 7,5 la mia de locuitori, deplasarea în afara locuinței este interzisă după ora 20.

Oamenii s-au strâns la miezul nopții în Piața Victoriei și, sub supravegherea jandarmilor, au mărșăluit înspre Palatul Administrativ, pe bulevardul Revoluției, apoi înspre Piața Iosefin, cartierul în care locuiește primarul Dominic Fritz. Protestatarii, majoritatea fără măști, au scandat sub ferestrele locuinței edilului local.

leader board 728 x 90 px

Protestul s-a desfășurat fără incidente.

„Protestul a fost unul spontan, s-a desfășurat fără incidente, a fost organizat fără respectarea prevederilor legale, în consecință au fost legitimate 122 persoane cărora în perioada imediat următoare le vor fi aplicate sancțiuni contravenționale în conformitate cu legislația în vigoare. În continuare, se fac verificări pentru identificarea și a altor persoane care au încălcat normele legale în vigoare, în vederea luării măsurilor ce se impun.”, au transmis reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Timiș.

Proteste similare au avut loc și în alte orașe din țară, precum Arad, Constanța, Galați și București.

Foto: stiridetimisoara.ro