Peste 1.400 de elevi din Caraș-Severin, așteptați de astăzi la Evaluarea Națională

Încep emoțiile pentru elevii din clasa a VIII-a. Astăzi este programată prima probă din cadrul Evaluării Naționale, a doua „ediție” sub semnul pandemiei.

Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin anunță că 1.463 de absolvenți ai clasei a VIII-a s-au înscris pentru a participa la probele scrise din cadrul Evaluării Naționale. Prima probă, cea de Limba și literatura română, are loc astăzi. Ea va fi urmată joi, 24 iunie, de cea la Matematică, iar vineri – la Limba și literatura maternă.

La nivel de județ există 31 de centre de examen. Evaluarea lucrărilor scrise se va realiza în două centre, unități de învățământ din municipiul Reșița: Colegiul Național „Diaconovici Tietz” (structura – Școala Gimnazială Nr. 5) și Liceul Teologic Baptist.

leader board 728 x 90 px

Cel mai mare număr de elevi – 112 – este așteptat la Colegiul Național „Traian Lalescu” din Reșița, acolo unde sunt arondate și Școala Gimnazială „Mihai Peia”, dar și Școala Gimnazială Nr. 2. Cei mai puțini copii – 17 – sunt așteptați la Școala Gimnazială Dognecea, unde trebuie să ajungă inclusiv elevii de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială Ocna de Fier.

Spre deosebire de anul trecut, acum nu se mai impune controlul epidemiologic, dar vor fi respectate normele de distanțare, circuitele de intrare-ieșire și normele sanitare. Probele vor începe de la ora 9.00. Timpul alocat rezolvării subiectelor este de două ore. Suplimentar, elevilor li s-au alocat 15 minute pentru a completa datelor personale, în spațiile corespunzătoare din tipizatele primite. Subiectele vin sub forma unei broșuri, iar elevii vor completa răspunsurile în spațiile alocate.