Drum mai bun pentru almăjenii care merg spre Băile Herculane

Lucrările pe tronsonul de drum care face legătura între Iablanița și Mehadia sunt în plină desfășurare, iar în următoarea perioadă, prin același proiect, se vor asfalta și străzile din satul Petnic. Primăria Iablanița caută soluții și pentru cele din centru de comună.

Primarul comunei Iablanița, Victor Terteleacă, este mulțumit de rezultatul lucrărilor efectuate de constructorul din Giurgiu pe cei 4,8 kilometri care despart localitatea de comuna Mehadia. Până în prezent s-a reușit turnarea primului strat, urmând ca zilele acestea să se intervină și pentru stratul de uzură, iar, în paralel, să se asfalteze străzile și piața din centrul localității Petnic. „Un proiect care merge, într-adevăr, foarte bine este asfaltarea DC 31 Iablanița-Mehadia, unde avem un constructor foarte bun de la Giurgiu. Tronsonul are o lungime de 4,8 km, iar jumătate din el aparținea de comuna Mehadia. Noi l-am preluat de la dânșii, iar după ce îl modernizăm, îl vom da înapoi. A fost mult mai ușor ca să obținem finanțarea pentru proiect, căci altfel trebuia făcut un ADI și era mult mai complicat. Le-a convenit și dumnealor, cu toate că cei din Mehadia nu au atâta interes pentru acest drum, pentru că cei de aici merg mai puțin pe Valea Almăjului decât almăjenii către Băile Herculane.”, spune primarul Victor Terteleacă.

Banii pentru modernizarea celor aproape 5 km s-au obținut prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2, lucrările urmând a se finaliza vara aceasta, dacă constructorul va păstra același ritm alert. Pe lângă modernizarea drumului comunal, în proiect mai sunt prevăzute a fi asfaltate și câteva străzi din satele Petnic și Iablanița. Dacă pentru Petnic lucrurile sunt ca și rezolvate, pentru reabilitarea străzilor din Iablanița administrația locală caută soluții. „În Petnic avem zona centrală, piața și încă două străzi. La Iablanița, nu ne-am apucat încă de pregătirea terasamentului, pentru că străzile sunt înguste, iar aici avem și proiectul pentru canalizare. Din păcate, în proiect nu sunt cuprinse și căminele pentru branșamente. L-am depus la Ministerul Dezvoltării (n.r. – proiectul), încă din noiembrie anul trecut, dar nu avem niciun răspuns concret, până la această dată. Tocmai de aceea trebuie să găsim o soluție, cel puțin de moment din bugetul local, pentru aceste străzi care trebuie asfaltate. Încercăm să achiziționăm noi căminele ca să putem asfalta. Trebuie neapărat găsită o soluție de compromis, pentru că dacă constructorul termină obiectivul cel mai mare, care este DC 31 Iablanița-Mehadia, și străzile din Petnic, odată plecat va fi mai greu să se întoarcă cu toate utilajele pentru a finaliza și Iablanița!”, a explicat Victor Terteleacă.