Peste 1.200 de gospodării din comuna Zăvoi, cu acte în regula la Cartea Funciară

Lucrări cadastrale au loc pe raza comunei Zăvoi, din județul Caraș-Severin. Primarul Doru Cârdei a precizat că firma câștigătoarea a licitației de atribuire a lucrării a demarat deja, la începutul lunii iunie, lucrările ce presupun identificări specifice.

„Până în prezent s-a lucrat la extravilanul localităților Voislova, Valea Bistrei și Zăvoi, urmând Măru, Măgura și Poiana Mărului. Termenul de execuție de la începerea lucrării este de doi ani și presupune identificări, măsurători și întocmirea documentelor de proprietate pentru toți locuitorii. Pentru noi, comuna Zăvoi, cu peste 1.200 de gospodării și peste 4.150 de locuitori, va fi un lucru foarte bun să fim în regulă cu toate documentele de proprietate.”, spune primarul comunei Zăvoi.

După cum se știe, Cadastrul este un sistem unitar şi obligatoriu de evidenţă şi inventariere sistematică a bunurilor imobile din punct de vedere cantitativ, calitativ şi juridic. Astfel, se realizează identificarea, înregistrarea și reprezentarea lor în registre, pe hărți şi planuri cadastrale, indiferent de destinația lor sau de proprietar. De asemenea, lucrările de cadastru se execută cu scopul de a pune la dispoziția celor interesați, în orice moment, date reale şi complete referitoare la bunurile imobile şi se finalizează cu înscrierea în cartea funciară.

leader board 728 x 90 px

Lucrările de cadastru general sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR), adică finanțare din alocări europene.