Noul an școlar poate începe în comuna Ciuchici! Elevii se reîntorc în bănci în unități moderne, renovate după norme europene

ciuchici scoala

Unitățile de învățământ din localitățile Ciuchici și Nicolinț au tot ceea ce le trebuie elevilor pentru ca aceștia să-și poată desfășura orele în cele mai bune condiții.

Cele două unități de învățământ au fost modernizate de curând prin Programul Național de Dezvoltare Locală și, potrivit declarațiilor primarului Ion Orbulescu, renovările s-au făcut cu respectarea normelor privind securitatea la incendiu.

Școlile le-am terminat prin PNDL și vă pot spune că ele s-au făcut pe principiu european. Avem încălzire centrală, utilitățile sunt în clădire, căci altfel nici nu am fi putut obține autorizația sanitară, iar pentru școala din Nicolinț o avem chiar și pe cea de siguranță la incendii. La Ciuchici am întârziat puțin, din cauza actelor, dar acum suntem în regulă. Au trebuit refăcute tavanele pentru a putea obține autorizația de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, aspect care ne-a mai întârziat cu un an, căci nu se putea lucra cu elevii în clase. La Nicolinț, copiii au și un teren de joacă cu gazon sintetic. Într-un cuvânt, elevii au tot ceea ce este nevoie pentru a-și desfășura normal orele de curs. Numai populație școlară să avem, căci la Petrilova și Macoviște nu avem copii. Aici populația este îmbătrânită.”, ne-a spus primarul Ion Orbulescu.

leader board 728 x 90 px