Peste 1.200 de dascăli din Timiș susțin examenul de titularizare. Proba scrisă are loc mâine

Inspectoratul Școlar Timiș informează că peste 1.200 de profesori vor susține mâine proba scrisă din cadrul examenului de titularizare. La nivelul județului Timiș vor fi deschise cinci centre de examen.

Emoții pentru dascăli. Mâine, 21 iulie, are loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice și catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar (n.r. titularizare).

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Timiș, la examen s-au înscris 1.224 de candidați, care vor susține concursul de titularizare în cadrul a cinci centre deschise la Liceul cu Program Sportiv “Banatul”, Colegiul Tehnic “Henri Coandă”, Școala Gimnazială nr. 30, Liceul Teoretic “Grigore Moisil” – Timișoara și Școala Gimnazială nr. 24. Toate cele cinci centre sunt din Timișoara.

Candidații s-au înscris pe 62 de discipline de concurs, cea mai mare „bătaie” fiind pe posturile de educatoare – 207 persoane înscrise, învățători – 150 și educație fizică și sport – 145. La polul opus se află discipline din zona tehnică sau filosofie, logică, sociologie, religie reformată, la care s-a înscris câte un singur candidat la examenul de titularizare. Rezultatele finale se vor publica în 3 august, urmând ca repartizarea candidaților pe posturile titularizabile să se desfășoare în data de 4 august.

Pentru a promova examenul de titularizare, candidații trebuie să obțină minim nota 7. La nivelul județului Timiș există un număr de 3.331 de posturi neocupate, dintre care 167 titularizabile, cu angajare pe perioadă nedeterminată, 766 de posturi complete, cu angajare pe perioadă determinată și 2.398 de posturi incomplete, cu angajare pe perioadă determinată.