Începe titularizarea! Sute de posturi sunt scoase la concurs

teacher with book

Probe de foc pentru profesorii și viitorii profesori din Caraș-Severin! Concursul național pentru ocuparea catedrelor vacante sau rezervate începe de mâine. 

În Caraș-Severin sunt 432 de candidați la 42 de discipline de concurs. Numărul de posturi scoale la concurs este de 40 de catedre titularizabile, 296 de posturi complete pe perioadă determinată și alte câteva sute de posturi incomplete sau cu fracțiuni de normă. Proba scrisă va fi susținută în trei centre de concurs din Reșița: la Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Economic al Banatului Montan și Liceul Teoretic „Traian Vuia”. Pentru a se putea angaja pe perioadă nedeterminată, candidații trebuie să obțină notă peste 7. Cei care obțin sub 7, dar minimum 5 vor putea ocupa locurile scoase la concurs pentru perioadă determinată.

Accesul candidaților în sală se va face în intervalul orar 7.45 – 8.15. Examenul începe la 9.00 și durează patru ore. Ministerul Educației informează că toate măsurile legate de siguranță vor fi respectate dat fiind contextul pandemic. Rezultatele se vor afișa pe 27 iulie și cele finale în 3 august.