Pesediștilor din Consiliul Local Caransebeș le priește să stea în opoziție

Consilierii locali din Caransebeș se vor întruni joi, 28 martie, de la ora 15.00, în ședință ordinară de lucru cu majoritate liberală, situație care ar fi putut fi amânată de către grupul PSD. Însă, după ce lucrurile au fost tranșate politic la nivel județean, cei doi consilieri locali liberali noi au fost validați imediat de Consiliul Local, astfel că s-a restabilit rapid majoritatea obținută la alegerile locale de către PNL Caransebeș.

Pe ordinea de zi a ședinței, deși ne-am fi așteptat să fie inclus un proiect de schimbare a Consiliului de Administrație de la SC Transal, care acum este majoritar PSD, pentru a-i oferi confortul managerului Ovidiu Chimigeriu de a nu fi schimbat, așa cum au tot anunțat social-democrații, nu se află decât proiecte de hotărâre cu referire directă la anumite loturi de teren sau de înaintare în următoarele etape de obținere de finanțare pentru anumite investiții. Amintim aici proiectul cu titlul „Înființare centru de zi pentru persoane vârstnice în municipiul Caransebeș“, propus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, dar și Anexa nr. 1 privind descrierea investiției din documentația tehnico-economică faza DALI și faza PT pentru proiectul „Înființare centru de zi pentru persoane vârstnice în municipiul Caransebeș”.

De asemenea, în vederea deschiderii sezonului cald la Ștrandul Municipal, Primăria scoate la licitație, cu adjudecare la cel mai mare preț obținut, închirierea spațiului în suprafața de 134 m.p., terasa cu clădire și grup sanitar, situate în incinta Bazei de Agrement Caransebeș. Tot în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local, va avea loc o prezentare a Raportului privind starea economică și socială a municipiului Caransebeș în anul 2018, de către primarul Felix Borcean.