L-a costat 1.000 de lei faptul că s-a pus rău cu bunul-simț!

Spiritul civic începe să funcționeze la Caransebeș, astfel că cei care sunt certați cu legea și bunul-simț sunt sancționați de către organele de ordine. Poliția Locală a răspuns la un apel al unui caransebeșean și a surprins pe un cetățean în momentul în care arunca mai multe deșeuri rezultate din demolarea unei construcții în zona Teiuș.

Potrivit șefului Poliției Locale, Florin Bojin, duminică, 24 martie, ofițerul de serviciu a răspuns la o sesizare cu privire la depozitul necontrolat de deșeuri din zona verde a municipiului.

„A fost surprins numitul S.M.A., cu domiciliul în Caransebeș, care arunca în zona Teiuș resturi din construcții, în urma unei demolări, astfel că echipajul de poliție i-a aplicat o amendă de 1.000 de lei, conform HCL 15 din 2008. Conform sancțiunii, cel sancționat are obligația de a igieniza zona imediat, astfel că dacă nu se va conforma vom anunța Garda de Mediu, care-i va aplica amenda maximă”, ne-a declarat Florin Bojin, șeful Poliției Locale.

Bojin a dorit să specifice că, și dacă cetățeanul s-ar fi aflat pe proprietate privată, sancțiunea se aplică. „Și dacă astupi o groapă sau nivelezi un teren pe proprietate personală îți trebuie aviz de la instituțiile abilitate, astfel că este greșit înțeleasă legea”, menționează Florin Bojin pentru cetățenii care tot spun că ei au aruncat gunoiul pe proprietate privată.

Șeful Poliției Locale a înaintat o solicitare Consiliului Local de majorare a sancțiunilor contravenționale aplicate celor care încalcă legea, în special pe linie de ecologizare și păstrare a curățeniei în municipiul Caransebeș.

Sursă foto: Cristiana Gabriela