Pesediștii tremură! Stepanescu s-a apucat de scris!

Peste gardul Penitenciarului „Popa Șapcă” din Timișoara, surse demne de toată încrederea transmit că fostul primar al Reșiței scrie cât e ziua de lungă și, uneori, chiar și pe timpul nopții. Nu romane, ci povești adevărate de la care i-a cam apucat tremuratul pe mulți!

Mihai Stepanescu a tot dat-o cu legea și transparența și l-a ținut pe „NU” în brațe până când procurorul DNA Lucian Dolcu i-a cotrobăit vila opulentă din Timișoara și i-a dat de înțeles că știe tot despre activitatea lui infracțională. Că știe și ce-a mâncat de dimineață, cu atât mai mult despre povestea cu Antonia! Încă edil-șef al Reșiței la acea oră, Stepanescu și-a recunoscut vinovăția. A făcut-o cu scopul de a scăpa cu o pedeapsă cât mai blândă, pentru că e evident că de condamnare nu poate fi salvat. A recunoscut că a luat șpagă și cu gândul că procurorul DNA sau măcar instanțele de judecată vor considera suficientă măsura preventivă a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. Nu s-a întâmplat însă așa, Stepanescu a fost arestat preventiv și trimis în judecată cu cătușe la mâini.

Surse bine informate susțin că lui Stepanescu nu-i prea priește aerul de penitenciar și e disperat să iasă de după gratiile de fier. Tocmai de asta s-ar fi pus pe scris! E prea tânăr să-și scrie memoriile, iar pentru vreo lucrare științifică prin care să-și grăbească eliberarea în cazul vreunei pedepse privative de libertate, după modelul Becali sau Copos, mai are timp destul. Stepanescu s-ar fi pus pe relatat, după cum spun sursele din zona penitenciarului, despre colegii de partid și fărădelegile comise de aceștia. S-ar fi întors mult în timp, chiar înainte să fie uns la Direcția Silvică, apoi ar fi rememorat o întâlnire de taină dintr-un hotel de pe litoral și ar fi ajuns la zi. Nume interesante ar fi fost așternute pe hârtie de fostul edil, spun aceleași surse, nume care vor produce cutremure la cel mai înalt nivel. Dacă e așa cum transpiră de la „Popa Șapcă” ne vor confirma sau infirma tot procurorii DNA, dar e clar că nu toată lumea are motive să doarmă liniștită în perioada următoare!