Pesediştii din Caransebeş votează „pentru“ chiar dacă sunt „contra“! Ca să-l ajute pe Borcean să i se-nfunde!

Trei clădiri care au adăpostit în trecut internatele școlare ale liceelor Traian Doda, Pedagogic și Auto au intrat în administrarea SC Cazare și Servicii SRL, societate ce gestionează singurul internat școlar cu regim hotelier, care mai are activitate, din Caransebeș.

Înaintea supunerii la vot, consilierul liberal Filip Strejariu, fost viceprimar, a ținut să precizeze că Tribunalul Caraș-Severin a admis recursul formulat de către Consiliul Local Caransebeș împotriva Inspectoratului Școlar Caraș-Severin și a respins poziția Inspectoratului Școlar în care acesta preciza că, „nefiind în administrarea Consiliului Local, instituția nu poate dispune ca managementul internatelor școlare să fie preluat de către o societate comercială”.

În replică, social-democratul Florin Bogdea a menționat că acel proces din 2012 nu face obiectul proiectului de hotărâre din prezent.

1000x200 dacus 02

„Acel proces de acum 6 ani a fost între Consiliul Local și Inspectoratul Școlar Caraș-Severin, iar inspectoratul a pierdut pentru că la recursul formulat de către Consiliului Local, juriștii Inspectoratului nu au mai susținut cauza. Este altceva, noi vorbim acum ca aceeași societate, care are ca membru fondator pe Consiliul Local, să preia trei clădiri pe care nu le va putea repara și da în folosință. Nu ar fi fost mai ușor să le lăsați școlilor, că poate ar fi primit fonduri, în baza unor proiecte pentru reabilitări? Cum o să repare SC Cazare și Servicii SRL cele trei imobile când nici pe cel pe care îl deține în prezent nu a fost în stare să-l reabiliteze în totalitate?”, a întrebat Florin Bogdea.

Deși propunerea din partea inițiatorului proiectului, primarul Felix Borcean, a fost ca administrarea clădirilor să fie dată pentru următorii 5 ani, grupul PSD din Consiliul Local, prin vocea consilierului Valentin Dascălu, a venit cu un amendament de aprobare a dării în administrare doar pe 2 ani, atât cât a mai rămas din mandatul actualului Consiliu Local și al primarului Borcean. Propunerea cu amendamentul de 2 ani a fost aprobată în unanimitate de către aleșii locali.

publicitate si promovare online banner maxagro