DSP Caraş-Severin face coaliție cu societatea civilă pentru promovarea vaccinării

untitled design set 970x90 px

Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin a demarat un parteneriat cu asociațiile de pensionari pentru a promova importanța vaccinării populației.

Consiliul Județean al Pensionarilor Caraș-Severin, condus de generalul Vasile Cocoșilă, Liga Pensionarilor, condusă de Dumitru Ursu, și Asociația fostelor cadre în retragere și în rezervă, condusă de către col. Dan Bortiș, s-au angajat să pună umărul la promovarea importanței vaccinării în rândul populației.

„În Caraș-Severin s-au făcut progrese importante la vaccinare”, a anunțat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin. „Tematica vaccinurilor a fost aleasă de către noi în urma rezultatelor neplăcute de anul trecut cu rujeola și vrem să promovăm specialiști de valoare, cum este domnul doctor Sporea, care a explicat foarte clar că vaccinul protejează nu omoară”, a spus generalul Vasile Cocoșilă. „Noi, pensionarii, putem să ajutăm, să discutăm și să convingem părinții, nepoții, că acest aspect, vaccinarea copiiilor și nu numai, este un aspect important. Am convingerea că se poate schimba situația și că vom avea un nivel tot mai scăzut de refuz de vaccinare”, a spus Dumitru Ursu.

publicitate ziar expresb 1000x100

Potrivit directorului executiv Dănilă Miloș, procentul de vaccinare în Caraș-Severin este în permanentă creștere, fapt pentru care este foarte importantă susținerea societății civile în această privință. „Suntem și noi părinți și bunici și ne pasă. O bună colaborare cu Direcția de Sănătate Publică, cu domnul director, va face ca fostele cadre militare sau foștii polițiști, șefi de post etc., care au și acum un cuvânt de spus în comunitățile lor, și vom reuși să găsim soluții pentru susținerea vaccinării”, a spus col. Dan Bortiș.

Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin, a prezentat și câteva date statistice cu privire la vaccinare, date din care reiese clar un progres al numărului de persoane imunizate prin vaccin. Spre exemplu, la administrarea vaccinului ROR (antirujeolă), care se face copiilor între 3 și 9 luni, anul trecut procentul de vaccinare era de 39,57%, în timp ce anul acesta a crescut la 52,4%, în primul semestru al lui 2018.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/