Personalități marcante în domeniul fotografiei, prezente la festivalul „Imagine Timișoara”, dedicat pasionaților care privesc prin obiectiv!

Prima zi a festivalului „Imagine Timișoara” a fost un real succes, adunând zeci de fotografi pasionați la Incuboxx. Organizatorii festivalului doresc să dărâme barierele dintre fotografii deja consacrați în domeniu și cei care au ales să creadă în pasiunea lor și să o transforme într-o afacere, de aceea au ales să deschidă festivalul cu o conferință care are loc două zile  urmată de o serie workshopuri.

Prima zi a coferinței (19 noiembrie) i-a adus în fața publicului pe Marius și Andra Drăgan, Hajdu Tamas (remarcat în România în domeniul  fotografia de street-photography), Alexandru Mateiu, Ștefan Mirea, Marius Bărbulescu (fotograf de nuntă din 2008), precum și – Axel Șerbănescu de la Alex Cover  și Marian Dinu de la Cewe. Daniel Chindea a fost ultimul speaker din prima zi a Conferinței Imagine Timișoara și a surprins publicul cu detalii legate de greșelile fotografului de nuntă – un ghid succint pentru ce nu trebuie să faci, în care a prezentat cele mai frecvente erori care apar în acest tip de fotografie.

Cea de-a doua zi a conferinței (20 noiembrie) îi aduce pe scena Incuboxx pe olandezul Damon Piljman – câștigător în Top 5 Fearless Photographer in the World 2015 și câștigătorul titlului „Cel mai bun  Fotograf de Nuntă din Olanda” timp de 3 ani consecutiv. Următorii speakeri așteptați pe scena ITF vor fi – Andrei Vuia care va aduce în discuție „Cum să îți construiești corect strategia de preț”, apoi se va trece în zona de fashion cu ajutorul lui Daniel Ilinca – „Fotografia de Fashion și Budoir”, un speaker surpriză va discuta despre „Importanța tehnologiei în creația artistică”. Arădeanca Sabina Mladin vorbește despre „Ce ne inspiră și ne motivează în fotografia de eveniment?” și cum poate pasiunea să devină un job. Timișoreanul Alexandru Hreniuc abordează o temă destul de neobișnuită – veniturile alternative din fotografie și branding. Penultimul invitat va fi Cătălin Balog Bellu – acesta vorbește despre finanțări nerambursabile. Cătălin Anghel – organizatorul festivalului va oferi detalii despre Importanța unui monitor de calitate și lucrul pe profilele de culoare atunci când Benq este prima alegere.

„Imagine Timișoara” este o asociație înființată de către un grup de profesioniști în domeniul fotografiei, care colaborează constant alături de voluntari, pentru promovarea și susținerea evenimentelor, având ca focus educarea și creșterea interesului pentru acest sector artistic: fotografia sub toate formele sale.