Personal medical suficient pentru a asigura activitatea atât în centrele de vaccinare, cât și în cabinetele școlare

Centrul de vaccinare amenajat în sala de sport a Liceului de Arte „Sabin Păuța” poate funcționa în continuare, chiar dacă personalul medical de aici trebuie să asigure activitatea și în școli, odată cu începerea semestrului II, fiind vorba despre medici școlari. 

Elevii din Reșița au început cel de-al doilea semestru în scenariul galben. Asta înseamnă că merg fizic la cursuri doar preșcolarii, elevii din clasele I-IV și cei din anii terminali. Odată cu începerea școlii, și în cabinetele de medicină școlară trebuie asigurată activitatea. „Conducerea Primăriei își va organiza oamenii astfel încât să funcționeze și ca medici școlari sau cadre medii pentru nevoile învățământului, dar și pentru ca acest centru să nu rămână fără personal.”, ne-a transmis Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin.

Nu vor fi probleme la capitolul personal, ne asigură Liliana Dacica, directorul Direcției Generale Învățământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte, din cadrul Primăriei Reșița. „Având în vedere că școlile din Reșița funcționează în scenariul galben, iar numărul de elevi prezenți fizic la ore este relativ redus, centrul de vaccinare de la Liceul de Arte «Sabin Pauța» poate funcționa în continuare, fără a fi afectată activitatea”.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

În acest moment, centrul de vaccinare din sala de sport nu mai are doze pentru imunizarea populației.