Două noi centre de vaccinare la Reșița – de săptămâna viitoare!

Începând de luni, 15 februarie, două noi centre de vaccinare se vor deschide la Reșița. Acestea vor fi vizibile și pe platforma națională de vaccinare, astfel încât doritorii să se poată înscrie. Centrele de la Reșița se înscriu pe lista celor 180 din toată țara care vor imuniza populația cu vaccinul AstraZeneca.

Din 15 februarie, pe platforma națională de vaccinare vor mai apărea alte două centre la Reșița. „Acum se pregătesc echipele și se stabilesc detaliile cu Direcția de Sănătate Publică. Există personal suficient pentru a putea derula campania de vaccinare și în aceste centre.”, ne-a dat asigurări Liliana Dacica, directorul Direcției Generale Învățământ, Cultură, Tineret, Sport și Culte din cadrul Primăriei Reșița.

Cele două centre vor fi amenajate în sălile de sport de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” și Colegiul Economic al Banatului Montan. Fiecare centru de vaccinare va avea câte 2 medici, 4 asistente medicale și 2 registratori. În caz de nevoie, se va apela și la cei 3 medici stomatologi care au asistat la campania de vaccinare derulată până acum la Liceul de Arte „Sabin Păuța”.

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

În noile centre care se vor deschide luni se va utiliza serul de la AstraZeneca, la nivel național fiind vorba despre 180 de centre care vor utiliza acest vaccin.

În urma recomandărilor transmise de Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), precum și de Grupul Științific din CNCAV, ținând cont de precizările din Rezumatul Caracteristicilor Produsului (RCP) și de studiile disponibile până la momentul autorizării condiționate de punerea pe piață în România, vaccinarea împotriva COVID-19 cu vaccinul AstraZeneca este recomandată pentru grupa de vârstă 18-55 de ani, cu posibilitatea creșterii acestui interval, în funcție de apariția noilor date științifice. De asemenea, intervalul de timp recomandat între cele două doze este de 8 săptămâni.