Persoanele evacuate nu mai au nicio speranță

Rezultatele demoralizante ale expertizei i-au luat prin surprindere pe evacuații blocului explodat. Locatarii sperau ca până la sfarșitul lunii să se poată întoarce la casele lor. Acum, mulți dintre ei și-au pierdut și ultima speranță.

În urma expertizei tehnice a blocului, specialiștii au concluzionat că structura de rezistență este grav avariată. Imobilul nu este sigur, iar oamenii nu se pot întoarce la casele lor. Cu toate că s-au luat măsuri imediate pentru menținerea rezistenței și stabilității structurii de rezistență, blocul constituie încă o amenințare la siguranța locatarilor.

Rezultatele expertizei au luat pe toată lumea prin surprindere. Nemulțumirea oamenilor este cu atât mai mare cu cât nimeni nu a venit să-i informeze care va fi soarta lor și a apartamentelor în care locuiau.

CITEȘTE ȘI: Experții au dat verdictul: nimeni nu se întoarce în blocul explodat!

Oamenii își pierd și ultima speranță

,,Am auzit despre situația blocului acum jumătate de oră de la radio. Am auzit din vorbă în vorbă. Nimeni nu a venit să ne spună nimic. Eu stau la etajul 6, apartamentul meu nu e așa afectat. Am ajuns să ne luăm lucrurile cu plăsuța. Am auzit că până și paza o să plece de acolo și nici masa nu o să ne mai fie asigurată decât până la sfârșitul lunii, după aceea, cu Dumnezeu înainte! Eu sunt bolnav, nu am nimic, nici măcar unde să-mi încălzesc un ceai. Voi fi primul care. dacă nu ne putem muta și dacă nu mi se asigură traiul cât de cât, am să cer pentru mine și familia mea eutanasierea, pe cuvântul meu. La 60 de ani, ce pot eu să mai fac!? Am muncit o viață, am adunat și am ajuns să plec din casă cu o plasă de un leu în mână. Sunt primul care am să cer oficial eutanasierea. Dacă pierd apartamentul, unde să mă duc?” este mărturia șocantă a unuia dintre locatari. Familia Boureanu a renunțat la orice speranță în fața rezultatelor expertizei.

 ,,Nouă ni s-a spus că nu ne putem muta decât după 15, după ce vine expertiza cea mare de la București. Nici nu mai știm după cine să ne luăm. Vine iarna și noi suntem pe drumuri. Dacă până acum nu s-au apucat de nimic și nu știe nimeni nimic, nici n-au să mai facă. Pe Aleea Gugu nici după un an nu au făcut nimic, vă dați seama că nici aici nu o să facă. Aici măcar au curățat. Muncim o viață și uite ce ni se întâmplă”, a mai declarat pentru Express de Banat una dintre locatarele blocului.

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO: O FEMEIE A MURIT STRIVITĂ!

banner 1000 x 100 hd