Culturistul și actorul Arnold Schwarzenegger, celebrat într-un muzeu din Anina!

Muzeul din Anina, dedicat actorului Arnold Schwarzenegger, va ajunge în patrimoniul Consiliului Local și astfel va putea fi deschis în cel mai scurt timp.

Dacă de patru ani de zile muzeul ce îl celebrează pe austriacul Arnold Schwarzenegger a așteptat investitorii care să îi deschidă porțile, anul acesta ar putea fi cu noroc. Primarul orașului Anina, Gheorghe Românu, a consemnat o hotărâre de Consiliu Local astfel încât muzeul să fie achiziționat de administrația locală.

Am o aprobare de Consiliu Local pe baza intenției de preluare a muzeului. Va urma o hotărâre prin care se va aproba suma necesară pentru finalizarea procedurii. Ne dorim foarte mult să îl deschidem, pentru că acest muzeu este un obiectiv în plus care să atragă turiștii în zonă. Intenția este să facem puțină vâlvă și să atragem atenția tuturor”, a precizat pentru Express de Banat Gheorghe Românu.

Actualmente, muzeul se află în proprietatea lui Kurt Marnul, primul antrenor al lui Arnold Schwarzenegger, care a găsit potrivit să se înființeze aici muzeul  în 2009, orașul Anina fiind întemeiat de coloniștii austrieci din Landul Stiria, locul natal al actorului. Antrenorul Kurt Marnul a ajuns în România printr-o cunoștință, Ladislau Dubovski, de loc din Anina, dar care a hotărât să se stabilească la Graz. La invitația acestuia din urmă să vină să îi cunoască țara, Kurt Marnul a sosit în orașul minier și a hotărât că este locul perfect pentru un muzeu.

Dacă se vor găsi sumele pentru cumpărarea muzeului, acesta ar putea fi deschis în cel mult o lună, singurul aranjament ce mai trebuie făcut este să se aducă exponatele. „Avem totul pregătit. Clădirea e stabilită și renovată, pregătită pentru muzeu. Tot ce mai trebuie făcut este să aducem lucrurile ce vor fi expuse. Piesa de rezistență, atracția muzeului, va fi un bust al Terminatorului de 300 kilograme din oțel nobil inoxidabil, de peste doi metri înălțime”, mai adaugă primarul orașului. După deschiderea oficială a muzeului, primarul orașului intenționează să lanseze o invitație actorului să  viziteze locul special creat pentru el. Astfel, vizita unui actor de talie internațională în județ nu este departe de realizare.

Muzeu Arnold (11) Muzeul Arnold Schwartzenegger la Anina 012

Foto 1: badassdigest.com