Persoanele de peste 65 de ani din Moldova Nouă rămân acasă! O echipă a Primăriei va face cumpărăturile în locul lor

Asemenea altor administrații publice locale din Caraș-Severin, Primăria Moldova Nouă va ajuta persoanele vârstnice de peste 65 de ani care nu au aparținători oferindu-le sprijin acestora în tot ceea ce-nseamnă achiziționarea de medicamente sau produse alimentare, asta pentru a minimiza expunerea lor în afara locuințelor, cei de vârsta a treia fiind considerați categoria cea mai vulnerabilă în fața temutului virus din China.

Conform Ordonanței Militare nr. 2 din 21.03.2020, primăria are obligația de a gestiona aprovizionarea cu produse alimentare și medicale persoanelor de peste 65 de ani. În acest sens, la începutul acestei săptămâni, edilul-șef de la malul Dunării, Adrian Torma, a organizat un grup la nivelul instituției pe care o conduce, oameni care vor veni în ajutorul persoanelor singure, cu probleme de sănătate, cu dizabilități locomotorii sau aflate în situații speciale achiziționând în locul acestora produsele de care au nevoie.

În vederea solicitării ajutorului, iată numerele de telefon la care puteți apela: 0255 542 254 – Poliția Locală; 0255 540 997 – Primăria orașului Moldova Nouă. Pentru detalii: 0786 879 390 – primarul orașului Moldova Nouă; 0786 879 301 – viceprimarul orașului Moldova Nouă.

Înregistrarea cererilor se va putea face de luni până vineri, în intervalul orar 09.00-13.00, urmând ca echipa din primărie, împreună cu voluntarii, să livreze produsele achiziționate în jurul orelor 16.00-18.00, deconturile fiind făcute pe baza bonurilor fiscale emise de magazine și farmacii.

Ținând cont de situația actuală, cetățenii sunt rugați să dea dovadă de responsabilitate, să rămână cât mai mult timp în casă și să respecte măsurile ce se impun.