Permutări de posturi la Spitalul Municipal din Caransebeș! Eficientizarea activității personalului, fără disponibilizări!

În timp ce Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș face eforturi pentru redresarea financiară, conducerea Primăriei a aprobat suplimentarea posturilor pentru Serviciul de Urgențe. Potrivit primarului Felix Borcean, sunt mișcări importante în spital, chiar dacă pe unii angajați îi supără acest lucru, tocmai pentru a găsi formula bună de lucru pentru toată lumea, fără a fi nevoie să se apeleze la disponibilizări.

Felix Borcean ne-a declarat că a primit plângeri că se așteaptă mult la Serviciul Urgențe, însă sunt și oameni care nu înțeleg actul medical cu privire la prioritatea pacienților în funcție de urgență.

„Una peste alta, părerea mea e că este nevoie de personal la Urgențe, la fel cum cred că există secții în care numărul personalului este prea mare. Aici ar trebui să umble la organigramă conducerea spitalului și am văzut din partea celor doi directori această inițiativă. Au venit cu propuneri de transfer de pe o secție pe alta, a asistentelor medicale, poate chiar de comasare a unor secții în vederea eficientizării activității. Adică nu este normal să ai 5 asistenți la 3 pacienți, la fel cum nu este normal să ai doar 3 asistenți la 20 de pacienți… Și atunci, aici se poate jongla cu personalul din spital. Știu că există o opoziție a personalului, a șefilor de secții, există tot felul de prietenii, tovărășii și în spital și poate e firesc să fie așa, se opune rezistență din partea unor asistenți de a se muta de la o secție la alta”, a menționat Felix Borcean.

Edilul a mai spus, ironic, că este bine să stai 8 ore la spital și să nu ai de lucru mai mult de o oră. Borcean spune că are o statistică cu numărul de cazuri pe fiecare medic și există situații cu medici care au 50-100 de cazuri pe lună, dar sunt și medici care au doar 5 cazuri pe lună. „Un caz rezolvat pentru un pacient sub îndrumarea unui astfel de medic costă de exemplu 1.400 de lei, iar salariul medicului este de 8.000-10.000 de lei. Sunt și astfel de situații și este misiunea celor doi manageri să rezolve astfel de probleme”, a mai spus Felix Borcean.