Încredere în… cele sfinte! Vești bune pentru UEM Reșița

Chiar dacă Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița pare să nu mai scape de scandaluri, există totuși și vești bune când vine vorba de instituția de învățământ superior, venite chiar de la Consiliul Național ARACIS.

Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior a adus vești bune unui segment al Universității „Eftimie Murgu” din Reșița. Măcar în ceea ce privește cele sfinte, instituția se bucură în continuare de încredere. Mai precis, este vorba despre programul de studii de masterat „Studii de teologie pastorală şi misiune creştină”.

În perioada 21-23 februarie, a avut loc la Caransebeş evaluarea de către comisia ARACIS a programului de studii menționat. „S-a evaluat calitatea actului didactic universitar al programului, potrivit metodologiei specifice. Astfel, pe lângă verificarea documentelor prevăzute în procedură, comisia de evaluare a purtat discuţii cu reprezentanţii Universităţii «Eftimie Murgu» din Reşiţa, care găzduiește programul de studiu evaluat, ai Episcopiei Caransebeşului, principalul angajator al absolvenților, cu toate cadrele didactice care îşi desfăşoară activitatea în cadrul acestui program, precum şi cu masteranzii din cei doi ani de studiu. Pe lângă aceste întâlniri, s-a verificat şi baza materială care deserveşte actul educaţional universitar din Caransebeş”, explică reprezentanții UEMR.

Așadar, în urma vizitei de lucru, Consiliul Naţional ARACIS, în şedinţa de lucru din 21 martie, a hotărât menţinerea încrederii pentru programul de studii masterale supus evaluării.