Permise gratuite la Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” și cărți noi pentru comunitățile rurale

În această săptămână se organizează, la nivel de țară, activități culturale cu ocazia Zilei Naționale a Bibliotecarului, Zilei Internaționale a Cărții și Dreptului de Autor și Zilei Bibliotecarului Român. Cu acest prilej, și cititorii din Caraș-Severin vor avea parte de surprize.

La inițiativa UNESCO, în fiecare an, începând din 1995, data de 23 aprilie este dedicată lecturii. În cadrul evenimentelor organizate se aduc omagii cărților, scriitorilor, editorilor, librarilor, bibliotecarilor și nu în ultimul rând cititorilor. Această dată nu este aleasă la întâmplare, ci marchează moartea a trei scriitori: William Shakespeare, Miguel de Cervantes și Inca Garcilaso de la Vega. Pe parcursul acestei săptămâni se vor organiza evenimente care vor promova lectura, vor fi activități dedicate cărții, dar și profesiei de bibliotecar.

Cu această ocazie, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici”, prin proiectul „Raftul cu noutăți”, dorește să aducă pe rafturile bibliotecilor rurale cărți noi, promovând și susținând lectura. Totodată, vizitatorii care vor trece pragul Bibliotecii Județene în această săptămână vor primi permise gratuite și semne de carte.

În data de 23 aprilie, de la ora 12.00, Ziua Internațională a Cărții și Dreptului de Autor va fi marcată de un eveniment profesional online. Un alt eveniment lansat pe pagina de Facebook a bibliotecii este „Ambasadorul bibliotecii” prin care se dorește promovarea acestora și lectura.

Autor: Iulia Vlad