Pericol! Clădirile și străzile din Lugoj, capcane reale pentru trecători

Locuitorii din Lugoj sunt expuși pericolelor de accidente la tot pasul. Lăsând la o parte problemele care pot apărea în circulație, de la Gară până pe Făgetului sau din centru până pe strada Timișoarei, capcanele sunt la tot pasul.

Dacă treci pe strada Victor Vlad Delamarina, pe lângă fosta clădire a Flamurei, riști să te trezești cu țigle de pe acoperiș sau cu bucăți de tencuială direct în cap. Chiar la începutul acestei luni, mai multe astfel de „proiectile” au căzut pe trotuar, fapt care a făcut necesară intervenția pompierilor și a Poliției Locale, pentru a le degaja și a lua măsuri de siguranță pentru trecători. În locul respectiv a fost montat și un indicator care atrage atenția oamenilor asupra pericolului la care se expun. Astfel de evenimente se pot întâmpla și în Piața Josif Constantin Drăgan, unde mai multe clădiri au probleme asemănătoare, cea mai periculoasă fiind cea în care își desfășoară activitatea filiala celui mai mare partid din România – PSD, al cărui președinte este chiar primarul Lugojului.

Conform reprezentanților administrației locale, acolo se vor lua măsuri serioase pentru reabilitare. Vor fi montate plase de protecție, care vor oferi locului un „aspect modern”, demn de un oraș european. Și în Parcul Prefecturii, în spatele Primăriei, pericolul de accidente este la tot pasul. „Lângă colțul fostei Prefecturi există un crater de toată frumusețea. Acolo au fost pe vremuri grajdurile, iar terenul se lasă tot mai tare. Au mai fost aruncate gunoaie, chiar și o anvelopă, dar asta nu e o soluție. Pe lângă acel loc aleargă elevii de la Școala de Muzică și oricând se poate întâmpla vreo nenorocire. Nu mai departe, tot în Parc, de pe prima căsuță, care este administrată de Primărie, cad țiglele. Și acolo sunt copii care se joacă sau stau să aștepte autobuzele să-i ducă acasă de la școală.”, ne-a spus Ioan Schiopu, locuitor pe strada Ion Creangă.

Timișoarei, Titulescu, Primăverii…

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Plecând mai departe, ajungem pe strada Timișoarei, la blocul cu nr. 47, vizavi de OMV, cel cu alimentara și spațiile comerciale. De pe acoperiș, țiglele „trag cu ochiul” trecătorilor. Nimeni nu poate să știe când o vor lua la vale. Tot în zonă, pentru cei care nu o cunosc, trecerea peste podul de cale ferată din spatele IURT-ului este o altă capcană, la fel ca și pasarela pietonală de la gară sau o simplă trecere de pietoni de pe strada Nicolae Titulescu. Acolo, dacă scapi să nu fii lovit de vreo mașină, riști să-ți rupi gâtul într-o groapă de toată frumusețea, aflată în perimetrul respectiv de mai bine de doi ani. Mai exact, când treci pe zebră de pe Caragiale, te întâmpină craterul chiar la capătul trecerii.

„Din cauza șanțului pe care trebuie să-l sari și a bălăriilor de lângă ea, este greu vizibilă și pe timpul zilei, darămite noaptea. Nu puțini au căzut în ea, pentru că este chiar pe mijlocul zebrei. Altă trecere de pietoni nu mai există pe această porțiune de stradă.”, ne-a spus Sorin Farcaș, care are o mică afacere în apropiere.

La câțiva zeci de metri distanță se află pasajul, iar pe partea care dă către strada Xenopol, un jgheab atârnă și e un real pericol pentru pietoni și autoturisme. Din cauza trepidațiilor provocate de mașini, oricând poate să cadă. Oamenii spun că jgheabul e în această situație de mai bine de un an. Pe strada Primăverii există o denivelare care a produs pagube mai multor șoferi, iar exemplele pot continua. Cert e că, pe lângă aceste sesizări, care ne-au ajuns la redacție și pun în pericol viața oamenilor, sunt alte zeci semnalate pe serviciul Primăriei Lugoj – City Health. Răspunsul edililor locali este unul standard: „sesizarea dumneavoastră a fost înregistrată, urmând a fi soluționată în cel mai scurt timp posibil”.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/