Pericol iminent, incendii și… mână criminală!

Zi plină de evenimente nefericite pentru mai mulți localnici din Caraș-Severin. Pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unor incendii, dar și pentru a elimina un pericol lăsat în urmă de furtuna din weekendul trecut.

11 iunie 2018 a fost o zi plină pentru pompierii din Caraș-Severin. În decurs de 13 ore a fost necesară intervenția la Caransebeș, Petroșnița, Plugova și Văliug.

Prima solicitare a venit din Caransebeș, acolo unde furtuna din weekend a lăsat în urmă un pericol imposibil de ignorat. Mai multe elemente din acoperișul unui bloc riscau să cadă, așa că s-a intervenit pentru îndepărtarea unor plăci de azbest pe o suprafață de 7 metri pătrați.

În jurul orei 16, pompierii au fost solicitați să intervină în Petroșnița, acolo un autoturism a fost cuprins de flăcări, se pare, din cauza unui scurtcircuit electric. Mașina a fost distrusă în proporție de 90%. Un incident similar s-a produs 6 ore mai târziu la Plugova, unde o mașină a fost avariată de flăcări în proporție de 40%. Se pare însă că aici a fost vorba de o mână criminală, focul fiind pus intenționat.

Ultima intervenție a zilei a fost a Detașamentului de Pompieri Reșița, la ora 23. Două echipaje s-au deplasat de urgență în Văliug, unde ardea podul unei case. Angajații Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Văliug au reușit, într-o primă fază, localizarea incendiului. Focul se manifesta violent, cu flacără și exista pericolul propagării la întreaga casă și la anexele învecinate. Intervenția pompierilor militari a fost îngreunată de fumul dens și înecăcios degajat de materialele depozitate în podul casei, dar și de faptul că acoperișul de tablă al casei a trebuit consolidat înainte de începerea operațiunilor de stingere.

„Din fericire, incendiul nu s-a soldat cu victime, iar pentru limitarea pagubelor au fost evacuate toate bunurile din casă. Au ars aproximativ 3m cubi de lemn, materiale textile, două suluri de vată minerală și mobilier și au fost afectate de incendiu tavanele din dormitor și hol. În urma acestui incendiu, izbucnit se pare, din cauza unui scurtcircuit electric, s-au înregistrat pagube în valoare estimată la 10.000 lei, dar au fost salvate bunuri în valoare de aproximativ 170.000 lei”, transmite Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al ISU „Semenic”.