Performanțe la UEM pe toate planurile!

explo 1000x200

Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița excelează în toate domeniile. Studenții instruiți pe băncile universității au obținut premii importante la diferite competiții naționale.

Două premii de excelență și un premiu I sunt cele mai recente rezultate strălucite obținute de studenții UEM în două domenii diferite, inginerie și sport. Doi studenți de la Facultatea de Inginerie Electrică și Informatică au luat premiul de excelență la o sesiune de comunicări științifice numită „CADET-NAV 2013”, iar echipa de handbal masculin Universitatea Reșița este campioana pe țară la handbal universitar pentru al doilea an consecutiv.

handbalistul uem

Am avut un sfârșit de săptămână fructuos, studenții noștri au obținut rezultate frumoase atât acasă, cât și la Constanța. Aceste rezultate se bazează pe ore întregi de muncă și pe multă pasiune, pentru că astfel de premii se obțin atunci când faci ceva ce îți place”, declară Doina Frunzăverde, rectorul universității.

Pentru cei doi ingineri, sesiunea de comunicări nu a fost una ușoară, ei luptându-se cu alți 30 de studenţi din țară cu proiecte la fel de bine puse la punct, însă inventivitatea și priceperea lor le-au adus locul meritat. „A fost o reprezentare foarte strânsă, foarte mulți studenți la secțiunea noastră. Deși am mai câștigat premiul de excelență și anul trecut, a fost destul de dificil”, a precizat studenta în anul IV Simona Neda. „Toți ceilalți 30 de participanți au avut lucrări și proiecte interesante și complexe. A fost primul an în care am participat la o astfel de competiție. Proiectul meu este un sistem de monitorizare auto a parcărilor, mai pe scurt, ajută omul să parcheze unde trebuie și cum trebuie”, a explicat studentul în anul III Andrei Stoica.

Pentru echipa de handbal masculin victoria a venit ca o continuare la competiția de anul trecut, pe lângă titlul de campioană obţinând și diploma pentru cel mai bun portar, respectiv studentul Universității „Eftimie Murgu”, Cristian Ionescu, portarul echipei de handbal CS Caraș-Severin. Sportivul aceleiași echipe, dar și profesorul universitar Mișa Rohozneanu au explicat că reușita echipei de handbal se datorează întregii echipe universitare. „Sunt sportivi foarte buni și își fac treaba peste tot unde este nevoie de ei. Cu toții au contribuit la obținerea acestui rezultat”, a declarat Mișa Rohozneanu.