FOTO: Milioane de euro investite în Spitalul Județean de Urgență

Valoarea proiectelor care s-au implementat la unitatea spitalicească din oraș de la momentul preluării instituției sub tutela autorităților județene se ridică la câteva milioane de euro. Banii provin atât din fondul Consiliului Județean, cât și din proiectele transfrontaliere câștigate și cofinanțate de acesta.
Medicii de la Spitalul Județean de Urgență se pot folosi, de astăzi, de două mese chirurgicale multifuncționale. Investiția aparține exclusiv forului județean și depășește 30.000 de euro. Mesele pot fi folosite atât la chirurgie, cât și la ortopedie și urologie.

„Aceste mese chirurgicale sunt multifuncționale datorită segmentelor pe care le conțin, datorită radiotransparenței și datorită mobilității atât pe orizontală, cât și pe verticală și în diverse unghiuri. Asta, pentru că în timpul intervenției chirurgicale pot să apară diferite tipuri de abordare a pacientului. Lampa scialitică oferă o lumină de 5 ori mai puternică decât lampa anterioară și nu oferă inconveniente operatorii. Orice lampă este o sursă de căldură, aceasta, nu”
, a declarat Dumitru Secășan, directorul Spitalului Județean de Urgență din Reșița.

Acesta explică faptul că încet, încet spitalul încearcă să ofere asistență medicală și diagnostică de înaltă calitate. „Mai așteptăm doar o finanțare corespunzătoare pentru serviciile pe care le acordăm populației, dar Casa Județeană de Asigurări de Sănătate a primit anul acesta un buget cu 4 milioane mai mic decât anul trecut”, a adăugat managerul unității spitalicești.

Investiții de milioane
Pe lângă investiția care s-a făcut la Blocul Operator, Consiliul Județean Caraș-Severin a mai alocat câteva milioane de euro și pentru alte secții ale unității. „Din fonduri proprii și din programe transfrontaliere, Consiliul Județean a investit, de când a preluat Spitalul Județean, peste 3 milioane de euro, în echipamente pentru secția de oftalmologie, chirurgie, imagistică, urologie. De asemenea, fonduri au mai fost alocate pentru reabilitarea infrastructurii specifice Spitalului Județean”, a declarat președintele forului, Sorin Frunzăverde.

Pe lista investițiilor făcute de miniparlamentul cărășean sau cofinanțate de acesta se regăsește aparatul RMN, computerul tomograf, implementarea sistemului de telemedicină, dotarea secției de oftalmologie cu un RMN pentru nervul optic, microcomputer operator și o cameră pentru perimetrul vizual. La toate acestea, se mai adaugă și alocarea sumei de 600.000 de lei pentru igienizarea subsolului instituției, lucrare care va începe imediat după sărbătorile pascale.

Error fetching Flickr photos: A feed could not be found at `https://api.flickr.com/services/feeds/photoset.gne?lang=en-us&format=feed-rss_200&nsid=73090501@N07&set=%2072157633379099498&per_page=50`; the status code is `404` and content-type is `text/html; charset=UTF-8`