S-au afişat primele rezultate a înscrierilor în învăţământul primar

Cărăşenii care şi-au înscris copiii în clasa pregătitoare şi clasa I, în prima etapă, pot vedea astăzi rezultatele. Micuţii care nu au avut succes de prima dată au parte de o a doua şansă imediat după Sfintele Paşti.

Listele cu elevii care au intrat în clasa pregătitoare, respectiv clasa I, după prima etapă de înscrieri, vor fi afişate în şcoli, pe site-urile acestora şi pe site-ul Inspectoratului Judeţean Şcolar Caraş-Severin. Potrivit reprezentanţilor ISJ, în urma primei etape de înscriere a elevilor în clasa pregătitoare, din cele 2.200 de înscrieri prognozate, la nivelul judeţului Caraş-Severin au fost procesate şi soluţionate 2.055 de cereri. Astfel, 1.754 de elevi fac parte din clasa pregătitoare, iar 301 din clasa I.

Toate cererile au fost soluţionate aşa cum şi-au dorit părinţii. Nu există cereri nesoluţionate la nivelul judeţului Caraş-Severin. În următoarele momente vom face inventarul la fiecare unitate de învăţământ, să vedem ceea ce s-a procesat pe baza informatică şi ce a fost aceeptat pe baza centrală. Asta, ca să afişăm la nivelul unităţilor de învăţământ tabele cu elevii admişi pentru înscriere şi să vedem locurile rămase libere la fiecare şcoală, pentru a putea pregăti etapa a doua”, a declarat, pentru Express de Banat, Ilie-Dan Stoinel, inspector școlar de specialitate la Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

stoinel  isj cs

Pe această temă, reprezentanţii Ministerului Educaţiei au organizat astăzi o videoconferinţă pentru toate inspectoratele şcolare judeţene din ţară.

Etapa a doua se va desfăşura după Paşti

Copiii care nu au prins un loc în prima etapă mai pot fi înscrişi în perioada 8-17 mai, urmând ca listele finale să se afişeze pe 24 mai. Cazurile copiilor care nu au prins un loc la pregătitoare nici după a doua etapă vor fi soluţionate direct de către Inspectoratul Judeţean Şcolar Caraş-Severin.

La nivel naţional, Ministerul Educaţiei a centralizat aproximativ 164.000 de cereri depuse de părinţi în prima etapă de înscrieri a copiilor în clasa pregătitoare, respectiv în clasa I.