Află câți bani vor primi autoritățile locale!

explo 1000x200

Ministrul Daniel Chițoiu, care a participat în weekend la Conferința Județeană de Alegeri a PNL, a făcut câteva declarații pe seama modului în care USL a structurat bugetul pe anul în curs pentru orașe, comune, dar și pentru județ.  

Deși anul 2012 a avut o creștere economică mică, influențată mai ales de modul în care au decurs lucrurile în întreaga Uniune Europeană, Guvernul USL se așteaptă ca în 2013 ritmul de dezvoltare economică să crească.

„Bugetul pe care USL l-a construit, l-a construit în așa fel încât să avem premisele relansării economice și creșterii economice, astfel încât în 2016 să avem un ritm de creștere economică și un ritm de dezvoltare de cel puțin 3-4 puncte procentuale. În prima parte a anului, am încercat să alocăm toate sumele de bani către toate autoritățile publice locale să își achite datoriile, urmând ca în a doua parte a anului, pe baza măsurilor luate de Guvern, să putem să alocăm pentru proiectele de investiții pe care dumneavoastră, primarii de comune, de orașe, președinții de consilii județene le aveți în derulare, dar și pentru proiecte noi, a spus ministrul la Casa de Cultură a Sindicatelor.

Obiectiv prioritar al lui Daniel Chițoiu este să nu mai arunce banii în „găuri negre”. „Trebuie să alocăm acele sume de bani pe obiectivele de investiții de care aveți nevoie în comunitățile locale. Nu mai dorim să alocăm banii pe terenuri de sport în păduri, pe piscine… Ne dorim ca banii alocați pe obiective de investiții să fie alocați acolo unde într-adevăr comunitățile locale au nevoie de acestea”, a concluzionat ministrul Finanțelor publice.

Acesta a mai subliniat faptul că restabilirea salariilor și recuperarea diferențelor de contribuții pentru pensionari au fost în atenția ministerului pe care îl conduce, dar au implicat un efort bugetar atât pentru 2012, cât și pentru anii care vor urma.

banner 970 x 250