FOTO: Polițiștii aduc bucurie în casele oamenilor!

explo 1000x200

Trei familii defavorizate din municipiul Reșița s-au bucurat de vizita iepurașului deghizat în uniforme de poliție. Jucării, dulciuri și hăinuțe au fost pe lista de cadouri pentru cele trei familii.

O acțiune amplă tot în sprijinul cetățenilor a fost organizată astăzi de Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin. De data aceasta s-au făcut altfel de descinderi la trei familii din Reșița. Iepurașul oamenilor legii a adunat pentru copiii mai săraci haine, alimente și jucării și le-a lăsat cu câteva zile înainte de Paște.

Sunt momente într-un an în care îți propui să fii mai bun și să aduci bucurie semenilor. Ne aflăm într-un astfel de moment și colegii mei, la inițiativa purtătoarei de cuvânt și a altor colegi din inspectorat, au adunat bani, produse pentru câteva familii care au nevoie de așa ceva. Vrem să le aducem o bucurie și dacă reușim vom fi mulțumiți”, explică comisarul-șef Grigore Stolojescu, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin. Cea care a inițiat acțiunea, purtătorul de cuvânt Ancuța Cărbunaru, a făcut pe iepurașul și a fost tot timpul în mijlocul copiilor care i-au oferit și ei ceva în dar. „Acum în pragul Sărbătorilor Pascale ne-am gândit să oferim unor familii mai nevoiașe alimente, dar și jucării pentru copii. Așadar, am strâns câțiva bănuți mână de la mână, dar și cu ajutorul Asociației Dinamo și al Regiunii 1 I.P.A. Caraș-Severin le-am adus acestor familii făină, zahăr, dar și dulciuri, hăinuțe și jucării. Le facem o bucurie acestor copii care au mare nevoie”, povestește Ancuța Cărbunaru.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633371118343″]

Beneficiarii cadourilor au fost mai mult decât încântați de gestul autorităților și au lăsat porțile larg deschise ca să primească sacii încărcați ai polițiștilor. „Foarte frumos din partea lor și foarte bine gândită și organizată. Am doi băieței acasă în condițiile în care sunt, soția lucrează la confecții, dar eu nu am un serviciu deocamdată, încercăm să ne descurcăm și cu speranța stăm bine”, declară Antonio Văduva. „Este un gest foarte frumos, pentru că acum nu avem bani nici măcar de pâine, este foarte greu. Sunt foarte binevenite și bine primite aceste daruri”, precizează Iuliana Irina Balica.

Ultima oprire a polițiștilor a fost la Cuptoare, într-o familie cu cinci copii. Micuții nu s-au speriat de polițiști și au acceptat ca iepurașul să apară anul acesta în uniformă. Părinții au explicat că deși este o familie mare fiecare știe ce are de făcut și lucrurile merg ca pe roate în condițiile în care se pot derula. Însă într-o familie atât de mare darurile polițiștilor sunt foarte binevenite. „Nu mă așteptam la o asemenea acțiune, dar le mulțumim și cred că sunt mulți copii care au nevoie de un așa suport. Noi ne bucurăm tare mult”, povestește ultimul beneficiar.