Performanță unică a românului Alin Karscu! A câștigat cu „Regina Nopții” cea mai râvnită cursă de porumbei – Barcelona International 2020

po 1000x100px (3)

Originar din Gătaia, județul Timiș, Alin Karscu a devenit cunoscut la nivel mondial după ce a câștigat una dintre cele mai grele ediții ale prestigiosului concurs Barcelona International 2020. Porumbelul care l-a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului este Regina Nopții, o femelă care a reușit să se întoarcă acasă cu mai bine de șapte ore în avans față de cel clasat pe locul II.

Alin Karscu s-a mutat în Germania acum trei ani și jumătate tocmai pentru a putea participa la această competiție. Ediția din acest an a fost una grea, la care au participat peste 14.000 de porumbei, dintre care trei sunt ai românului. Munca, perseverența, sprijinul, încurajările soției și ale copiilor săi, au făcut ca acest vis să devină realitate mai repede decât se aștepta.

„Această competiție este foarte grea, foarte scumpă și care necesită foarte mult de pregătire a porumbeilor. Este ca la un joc de fotbal. Tu ești antrenorul, iar porumbeii tăi sunt artiștii. Cursele de porumbei se fac la nivel zonal, național, internațional. În 2011 am fost campion național în România, am câștigat mai multe concursuri, dar ca orice crescător care iubește sportul columbofil, pot spune că în lumea asta există o cursă supremă: Barcelona International. Poți participa doar dacă trăiești în Germania, Franța, Belgia, Luxemburg, Olanda sau Anglia. Belgia este leagănul columbofiliei mondiale. Acolo sunt cei mai mulți crescători, cele mai bune rezultate. Olanda este a doua țară din Europa și din lume, iar a treia este Germania. După ce am câștigat cam ce se putea câștiga în România, m-am mutat în Germania pentru că Barcelona este visul oricărui crescător. Când spui Barcelona International, e ca și cum ai spune finala Champions League sau Finala Campionatului Mondial de Fotbal”, a povestit, pentru www.expressdebanat.ro, Alin Karscu.

Startul s-a dat vineri dimineața, iar Regina Nopții era deja ajunsă acasă sâmbătă, în jurul orei cinci, după un traseu de peste 1.000 de kilometri: cu șapte ore în avans față de porumbelul clasat pe locul II. O performanță unică, spune românul.

„Până acum nu s-a întâmplat niciodată ca un porumbel să câștige cu o așa mare diferență față de locul doi. Până ieri dimineață, când am găsit porumbelul în crescătorie, eram un necunoscut în Europa. În România am fost mai cunoscut pentru că am făcut performanță. În Europa nu te cunoaște nimeni. De ieri dimineață, de când a venit porumbelul, tot ce s-a întâmplat cu mine s-a schimbat radical. Începând din România, SUA, China, Japonia, Taiwan, Europa am fost bombardat de telefoane și mesaje. Am îmbarcat trei porumbei. Au venit toți trei. Am luat locul I în Europa cu Regina Nopții și locul 19, respectiv 23 național, pe toată Germania. Încă nu este finalizat clasamentul la nivel european pentru ceilalți doi porumbei, dar cu siguranță vor fi clasați în primele 300 de locuri. O vorbă românească spune că e greu să câștigi un lucru, dar e și mai greu să te menții acolo sus. Dacă eu am câștigat ieri și de mâine sunt un zero în Europa, înseamnă că nu am câștigat nimic. Eu sunt un om simplu, așa am fost și înainte de a veni porumbeul, și după ce a ajuns acasă și așa voi fi și de mâine încolo”, a mai spus Alin.

Citește mâine dimineață în Express de Banat povestea fabuloasă a „Reginei Nopții” și află ce sumă ireală au oferit columbofilii pentru pasărea de aur a Europei!