La insistenţele lui Robu, terasele rămân deschise şi după ora 23 la Timişoara

stiri si publicitate cu Casino Herculane by sungarden

După ce ieri Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis închiderea teraselor la ora 23, astăzi a revenit asupra hotărârii, acestea urmând a fi deschise şi după această oră. Măsura a fost luată la iniţiativa primarului Nicolae Robu, care şi-a exprimat încă de ieri dezaprobarea pentru anumite măsuri suplimentare restrictive.

Masca rămâne însă obligatorie în anumite spaţii publice deschise, însă nu şi pentru copiii sub 16 ani. Măsura nu se aplică în Piaţa Victoriei din Timișoara și în centrul istoric al oraşului. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă s-a întrunit astăzi la solicitarea primarului Nicolae Robu, care a făcut publice modificările hotărârii de ieri

,,Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit în această după-amiază la solicitarea subsemnatului și a decis:  Anularea limitării orarului teraselor la ora 23.00 și revenirea la orarul normal, cu limita la ora 1.00; eliminarea obligativității purtării măștii la locurile de joacă pentru copiii în vârstă de sub 16 ani, cu precizarea că însoțitorii copiilor și copiii de peste 16 ani au rămas cu această obligativitate; exceptarea de la dispoziția de sistare a activității a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor si piețelor de vechituri la care accesul este controlabil și se asigură distanța de minim 2 m între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane cel mult egal cu a zecea parte din suprafața în mp pe care se desfășoară târgul, oborul, iarmarocul, respectiv piața respective”, a precizat Nicolae Robu.

Iată decizia Comitetului Judeţen pentru Situaţii de Urgenţă

Art. 1. Se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura în spațiile publice deschise, respectiv: piețe comerciale, târguri, piețe de vechituri, zone de așteptare, stații transport public, peronul gărilor, autogări, aeroport, în punctele de trecere a frontierei, exteriorul obiectivelor turistice, zonele de promenadă ale orașelor (cu excepția Pieței Victoriei din Timișoara și centrul istoric al municipiului Timișoara), locuri de joacă din parcuri, grădini de vară, la serbări publice, pelerinaje, ceremonii religioase, evenimente sportive, evenimente publice.

Art. 2. Se exceptează de la aceste măsuri copiii cu vârsta până la 16 ani din locurile de joacă, persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitantă (temperatură ridicată, umiditate crescută), sportivii care se află pe terenul de sport.

Art. 3. (1) Evenimentele publice și private se vor desfășura cu participarea unui număr de persoane în limita prevăzută de lege cu păstrarea distanțării sociale.

(2) Operatorii economici care organizează/desfășoară aceste activități au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul de locuri pe scaune, precum și a oricăror activități care presupune interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 4.(1) Se interzice organizarea târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor și a piețelor de vechituri la care accesul nu este controlabil și nu se asigură distanța de minim 2 m între standurile de vânzare și prezența în perimetru a unui număr de persoane cel mult egal cu a zecea parte din suprafața în metri pătrați pe care se desfășoară târgul, oborul, iarmarocul, respectiv piața comercială, până la încetarea stării de alertă;

(2) Se exceptează de la art. 4 alin. 1 piețele agroalimentare. Clienții vor purta măști de protecție iar comercianții vor purta mănuși și măști de protecție.

promovare banner maxagro Stiri cu Muzeul din Timisoara

Art. 5. Pe perioada desfășurării evenimentelor sportive se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către stafful tehnic și tot personalul care participă la eveniment, cu excepția prevăzută la art. 2.

Art. 6 Se interzice funcționarea spațiilor destinate jocurilor de noroc în intervalul orar 23.00-6.00.

Art. 7 Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmări de către structurile Ministerului Afacerilor Interne, Poliția Locală și Direcția de Sănătate Publică județului Timiș și celelalte instituții cu atribuții de control, conform competențelor legale.

Art. 8.(1) Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș va transmite prezenta hotărâre tuturor entităților responsabile cu aducerea sa la îndeplinire, pentru luare la cunoștință și conformare.

(2) Prezenta Hotărâre se comunică și unităților administrativ – teritoriale din județul Timiș pentru aducere la cunoștință comunității locale.

(3) Prevederile Hotărârii devin obligatorii pe perioada stării de alertă, începând cu data de 2 august 2020, ora 19.00”.

 

 

Stiri si Publicitate, joburi in Timisoara si Resita STPT job 1000x200 Stiri si Publicitate in Timisoara si Resita 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/