Medicul Voichiţa Lăzureanu este candidatul PSD la Primăria Timişoarei

Voichiţa Lăzureanu, fostul manager al Spitalului ,,Victor Babeş”, este candidatul PSD la funcţia de primar al Timişoarei. Lăzureanu a luat propunerea social-democraţilor ca o recunoştinţă pentru activitatea sa de medic şi manager şi a acceptat-o.

Este cunoscut faptul că Voichiţa Lăzureanu a fost îndepărtată din funcţia de manager al unităţii spitaliceşti şi înlocuită cu Cristian Oancea, deşi rezultatele spitalului pe care l-a condus au fost unele foarte bune în perioada pandemiei. A fost trecută pe funcţia de director medical, pentru ca ulterior să fie înlăturată şi de aici. În mod elegant, Lăzureanu a perceput aceste schimbări ca urcuşuri şi coborâşuri ale vieţii şi pentru că există o lege a compensaţiei, acum se poate impica mai mult în comunitate, în calitate de candidat la Primăria Timişoarei din partea PSD.

,,M-am decis să candidez la Primăria Timișoara. Sunt un om onest, cu o educație sănătoasă, trecut prin școli, realizat prin muncă, împlinit în plan profesional și binecuvântat în plan personal. Consider că am o misiune importantă: aceea de a fi alături de oameni și de a-i face bine.
Am primit propunerea colegilor mei de la PSD cu entuziasm și cu mulțumirea că primesc recunoaștere pentru munca și efortul depuse de-a lungul anilor, dar în special pentru perioada cât am coordonat Spitalul Victor Babeș, un loc de care mă leagă multe în această viață.
La Babeș am ajuns manager și mi-am îndeplinit misiunea de lider al unei echipe excepționale. Și, tot la Babeș, am realizat că oricât de bun ai fi, vine o vreme când altcineva îți ia locul.  Chiar dacă am avut parte de suișuri și coborâșuri, așa cum se întâmplă în viața oricui, profesional sunt împlinită. În spital îmi îndeplinesc misiunea cu devotament și am o satisfacție deosebită în munca mea de la Universitatea de Medicină și Farmacie. Acolo, pot să transmit noilor generații de medici multe din cunoștințele acumulate prin mii de ore de studiu și muncă în spital. E o plăcere să fac asta din poziția de conferențiar universitar”, a precizat Voichiţa Lăzureanu.
Propunere venită la momentul potrivit

Aceasta a menţionat că propunerea PSD a venit chiar la momentul potrivit, iar decizia de a candida a fost una analizată. Obiectivul este câştigarea Primăriei, iar Voichiţa Lăzureanu crede că îl poate duce la îndeplinire.

,,În viață, momentul potrivit nu este întotdeauna când vrei tu ci este atunci când trebuie. Iar candidatura la Primăria Timișoara vine într-un moment probabil pregătit de soartă care vrea să-mi arate că pot mai mult și pot mai bine și mai am ceva important de făcut cu viața mea. Am reflectat la decizia mea, m-am sfătuit cu familia, am discutat cu colegii mei și am concluzionat că vreau să fac acest pas, vreau să-mi pun energia în slujba oamenilor mai mult decât am făcut-o deja și vreau să câștig Primăria Timișoara.
Am curajul să intru în bătălia electorală și nu am nici cea mai mică intenție să mă folosesc de avantajul de a fi singura femeie între mulți candidați-bărbați. În spital, în lupta pentru salvarea unei vieți, acoperit de mască și de echipamente de protecție, contează doar pregătirea, dedicarea și inima. Așa și în lupta pentru Primăria Timișoara”, a adăugat Voichiţa Lăzureanu.

,,Aşa cum a condus Spitalul Victor Babeş poate avea grijă şi de Timişoara”

Biroul Permanent Județean al PSD Timiş a decis astăzi în unanimitate să valideze candidatura la Primăria Timişoareu a  Voichiței Lăzureanu, mizând pe reputaţia ei impecabilă ca medic şi pe reuşitele în activitatea de manager al Spitalului ,,Victor Babeş”. Este pentru prima dată în istoria PSD Timiș şi pentru prima dată în istoria Timişoarei când partidul are o femeie candidat, cu şanse reale de victorie, consideră reprezentanţii PSD Timiş.
,,În Primăria Municipiului Timișoara, Voichița Lăzureanu va aduce exact ceea ce lipsește unei administrații performante. Dintre însușirile care o definesc profesional și personal putem aminti: managerul de excepție care se bazează pe echipă, principii şi plan; doctorul care te întreabă ce te doare și apoi găsește soluția la problema ta; femeia care știe exact cum să aibă grijă de cei dragi și de casă, cu răbdare, calm și empatie.

Așa cum a condus spitalul Babeș poate avea grijă și de Timișoara, așa cum și-a îngrijit pacienții poate avea grijă și de noi, timișorenii. Are toate calitățile necesare: vine dintr-o familie de excepție, născută și crescută în Timișoara, educată, preocupată de binele comunității, dedicată, pasionată și hotărâtă. Este un om care nu pretinde că știe totul, dar care lucrează excepțional în echipă, înconjurată de oameni potriviți și obținând rezultate spectaculoase. Este un medic care așa cum a făcut față Covid-ului, perfid, fantomatic și uneori letal, va ști să repare o administrație care de opt ani pare că funcționează fără busolă, a demonstrat indolență și a servit doar interese de clică, fără să se gândească la cetățeni, la dorințele, nevoile și așteptările lor”, transmit reprezentanţii PSD Timiş.