FABULOS. Aripi de sute de mii de euro! „Regina Nopții a avut o rezistență de fier, o inimă puternică și o mare voință de a veni acasă”

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Bănățeanul Alin Karscu a intrat în istoria internațională după ce a câștigat, cu Regina Nopții, primul loc în Europa în cadrul uneia dintre cele mai grele ediții ale celebrei curse Barcelona International – 2020. Porumbelul a reușit să ajungă acasă cu mai bine de șapte ore în avans față de cel clasat pe locul II, iar mai mulți columbofili din lume au pus deja ochii pe pasărea campioană. Ofertele sunt de ordinul sutelor de mii de euro!

Alin Karscu a intrat în lumea columbofililor încă de când avea 14 ani. A fost campion național și a câștigat „cam tot ce se putea câștiga la noi în țară”. Mutat în Germania, românul a participat cu trei porumbei la prestigioasa competiție, Regina Nopții fiind cea care a bătut orice record.

„Este greu să îmi explic cum a reușit să ajungă femela mea acasă cu un avans de peste șapte ore față de locul II. Vorbind cu oameni importanți din Germania, cu specialiști, m-am gândit că ori s-a speriat de ceva, ori a zburat toată noaptea. Am găsit-o înregistrată la ora 5 și 14 minute dimineața. Ar fi zburat 11, 12 ore pe caniculă, la 38 de grade după care a continuat drumul, cred eu și cred specialiștii, toată noaptea. Singura explicație e că a zburat noaptea pe răcoare și a făcut mai mulți kilometri în cele cinci ore, decât au făcut ceilalți porumbei zburând a doua zi la 38 de grade Celsius. Dar, încă o dată, nu putem afla cu certitudine cum a ajuns așa repede”, a spus Alin Karscu.

Cu toate că este o femelă tânără, nu e de mirare că a reușit să se descurce atât de bine. Regina are strămoși cu premii importante în palmares. Importantă este și „practica” pentru că porumbeii se pregătesc încă de când sunt pui.

„Femela are ca origini porumbei care au câștigat concursuri în Europa. Acum am în jur de 40 de porumbei la lotul de zbor. Îi pregătesc de când sunt pui, de când au șapte, opt luni, iar după un an pot fi angajați în curse de 800, 1.000 de kilometri. În Germania, porumbeii ajung în centrele de la nivel național. Apoi, din centre se îmbarcă în mașini speciale și merg într-un centru unic, iar de acolo în Belgia, pentru că belgienii sunt organizatori ai acestei competiții. Acolo sunt reverificați, ștampilați și de acolo pleacă la Barcelona. Apoi, trebuie să se întoarcă cât mai repede posibil la crescătoria lor. Fiecare crescătorie are coordonate GPS. Fiecare crescător are distanța exactă de la locul de lansare, până la crescătoria sa. Câștigă tot timpul porumbelul care vine cu viteza cea mai mare. Se ia în considerare viteza medie cu care vine porumbelul de la locul de lansare până la crescătorie, în metri/minut. Trebuie să zbori natural cu ei, asta înseamnă că femela a avut o rezistență de fier, o inimă purternică și o voință mare de a veni acasă”, a spus Alin.

La ediția din acest an a cursei Barcelona International au participat peste 14.000 de porumbei din șase țări. A fost o cursă grea, spun specialiștii din domeniu, iar de performanța Reginei s-a auzit în toate colțurile lumii. Când a plecat avea în jur de 600 de grame, iar la sosire nici 300. Alin Karscu a primit și oferte, dar încă nu este decis dacă dorește să o vândă.

CITEȘTE ȘI: Performanță unică a românului Alin Karscu! A câștigat cu „Regina Nopții” cea mai râvnită cursă de porumbei – Barcelona International 2020

„Cursa de la Barcelona din acest an a fost o cursă foarte grea. Porumbeii care reușesc să câștige sau să se întoarcă printre primii costă bani mulți. Puțini oameni își pot imagina că o pasăre, care are 400, 500 de grame, poate costa atât de mult. Este destul de greu de înțeles acest lucru dacă nu faci parte din această lume. Un astfel de porumbel se poate vinde cu 150.000, 200.000 de euro sau mai mult. Când acești porumbei pleacă au 700 sau mai mult de 700 de grame și când se întorc au jumătate din greutate. Zboară până la ultima picătură de viață. Trebuie să fii în domeniu ca să poți înțelege fenomenul. A doua zi, la controlul comisiei, femela avea 279 de grame în condițiile în care trebuie să aibă undeva la 600, 650 de grame. Asta înseamnă că voința a făcut-o să ajungă acasă. Aceștia sunt porumbeii campioni, cei care se detașează de ceilalți. Porumbelul care lasă stolul și pleacă singur. Vârfurile se despart de stol și ajung primii acasă”, a mai povestit românul.

Alin Karscu este din Gătaia, județul Timiș, dar a locuit și în Timișoara, iar decizia de a se muta în Germania a fost luată pentru că și-a dorit să își îndeplinească visul: acela de a participa la cursa Barcelona International.

publicitate Timisoara banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/