Performanță ucisă de prostie. Într-un birou de ministru!

Secţia de gimnastică a Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa obţine rezultate notabile an de an, iar valoarea, performanţa şi seriozitatea cu care se lucrează în sala din Govândari au atras lângă sportivi un sponsor din mediul privat. Ministerul Educaţiei are însă mare grijă să încurce lucrurile!

Robert Bălan, şeful catedrei de gimnastică de la CSŞ Reşiţa, a prezentat un scurt bilanţ pe anul 2014, ocazie cu care a adus în discuţie şi câteva aspecte uluitoare, care spun totul despre felul în care e susţinut sportul românesc în momentul de faţă. ,,Am obţinut rezultate bune în 2014 din punctul meu de vedere. Puteau fi şi mai bune. Avem totuşi o convocare la lotul de seniori, ceea ce este unic în gimnastica din Reşiţa (n.r. – Robert Paşca). În 2014 s-au obţinut 16 medalii, dintre care cinci de aur, două de argint şi nouă de bronz, un număr egal faţă de 2013, dar mult mai mic faţă de anii anteriori. Din păcate, au punctat foarte puţini sportivi de la CSŞ, lucru care ne ridică destule semne de întrebare”, a precizat Bălan.

Antrenorul de la CSŞ a vorbit şi despre societatea Paldya din Reşiţa, sponsorul care a venit alături de secţia de gimnastică, dar care nu poate ajuta atât de mult cât şi-ar dori. ,,Singurul nostru sponsor e Paldya. În momentul în care eşti component al unui lot naţional, legislaţia nu-ţi mai permite să dai legal o sumă de bani. De asta trebuie să apelăm la sponsori, la tot felul de artificii. Problema este că nu poţi face o sponsorizare directă. E nevoie de acceptul Bucureştiului, care poate veni şi după un an”, a explicat Robert Bălan. Este vorba despre aprobările Ministerului Educaţiei, cel de care depind cluburile sportive şcolare. Aşa se face că un pix poate face inutile mii de ore de antrenament, sacrificii uriaşe şi poate ruina cariere de succes.