Lacul Secu se pregătește să devină zonă turistică de 5 stele, dar drumul e lung!

Vestea că administrația locală a obținut finanțare pentru modernizarea tronsonului de drum care leagă zona Lend de Secu pune presiune pe firma care primit în concesiune platoul să îl transforme într-o zonă turistică de excepție.

Proiectul însă este de lungă durată. Acesta se întinde pe o perioadă 7 ani, dintre care primii doi ani înseamnă pregătirea investiției. ,,S-a făcut împrejmuirea, s-a defrișat zona, iar mobilierul de grădină este pregătit. Se lucrează în prezent la un proiect de campare și de modernizare a zonei care valorează 35.000 de euro. La vară, Platoul Secu se poate folosi modernizat parțial. Probabil că se va percepe o taxă modică celor care vor merge acolo”, a spus Emil Bulboacă, directorul firmei care a primit în concesiune terenul.

Ce presupune investiția?
În primul rând, se are în plan cumpărarea unui tobogan nou și construcția unui nou bazin. Viitoarea bază de agrement se va bucura de o piscină nou-nouță, un teren de mini-fotbal, hidrobiciclete și bărci. Odată cu finalizarea lucrărilor de reabilitare, Secu se va transforma cu siguranță într-un magnet pentru turiști. Investitorul se va ocupa și de cazare. În acest sens vor fi construite căsuțe special amenajate. ,,Pe viitor urmează să fie amenajate căsuțe, o piscină, un restaurant, se va reface toboganul și multe alte investiții. Momentan se lucrează încă la partea de documente și mai ales curățenie, nu avem un plan bătut în cuie cu ce vom face acolo”, a mai declarat Emil Bulboacă.

Valoarea totală a investiției se va ridica la un milion de euro. Din această sumă, 100 de mii de euro vor fi alocați pentru lucrările ce vor fi demarate în primul an, urmând ca diferența să fie eșalonată în mod egal pentru următorii șase ani.