Performanță sau bătaie de joc?! Campionii Reşiței cresc în mocirlă!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Reşiţa şi Caraş-Severinul au trimis după foarte mulţi ani un sportiv la Jocurile Olimpice. O performanţă fantastică, în condiţiile în care Marius Cocioran a ajuns la Londra direct de pe străzile municipiului, stadionul de atletism fiind o ruşine!

Cu șapte reprezentanți în topul celor mai buni sportivi ai județului, atletismul este una dintre cele mai de succes discipline sportive ale momentului în Caraș-Severin. Performanțele atleților reşiţeni de la Clubul Sportiv Municipal, Clubul Sportiv Universitatea și Clubul Sportiv Școlar sunt cu atât mai importante cu cât au fost obținute în condiții speciale. Stadionul din Govândari arată jalnic, sala de lângă Stadionul „Gloria” a fost cedată luptătorilor, iar alte variante nu prea există. Atleţii cluburilor reşiţene au ajuns să se antreneze mai mult prin parcuri şi pe străzi, în timp ce stadionul de atletism a folosit pentru organizarea de rugi şi târguri, a fost călcat de câini, biciclete şi hoţi de fier vechi, care l-au lăsat fără gard, stâlpi şi tot ce a mai putut fi valorificat la centrele de colectare. Pista de alergare nu s-a mai bucurat de o roabă de zgură de ani de zile, iar acum seamănă cu un maidan. Astăzi, este, mai degrabă, neutilizabilă, pentru că riscul unor accidentări e foarte mare.

Garduri şi… cam atât!

Baza sportivă de sub Pasajul Intim e gestionată de CSM Reşiţa, dar proprietarul de drept e statul român. „Am început să-l împrejmuim. Am avut fonduri puţine. Am investit în sportivi, şi nu în bază. Nu am avut niciodată bani pentru stadionul de atletism. Tot timpul banii s-au dus către activitatea sportivă. Anul acesta încercăm să obţinem finanţare pentru a-l acoperi cu zgură. Au fost discuţii şi cu Primăria, şi cu Consiliul Judeţean, pentru a-l prelua cu scopul de a fi refăcut pe fonduri europene”, a precizat Rusalin Fîc, directorul CSM Reşiţa.

Vina nimănui! Oare?!

Stadionul de atletism arată la fel de rău şi privit din biroul directorului Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin. „Având în vedere că suntem unul din cele mai sărace județe, nici bazele sportive nu ne ajută foarte mult. În afară de săli polivalente, terenuri de fotbal acoperite și o sală de lupte, care a fost sală de atletism, din păcate condiții pentru celelalte sporturi nu prea sunt. Cu siguranță, lipsa de finanțare este principalul motiv. Orice președinte sau director de club și-ar dori să aibă o bază sportivă foarte bine pusă la punct dacă ar avea banii necesari. Terenul de atletism este cum este. Cred că este printre puținele stadioane din țară care nu au tartan. Sportivii nu se pot pregăti pentru atletism. Din câte știu eu, s-au făcut proiecte pentru amenajarea stadionului, sunt depuse, dar nu sunt bani de finanțare. Stadionul aparține de primărie, poate să i se dea ce destinație se dorește, clubul îl are doar în administrare. Cred că nu este vina nimănui că arată așa. E strict lipsă de fonduri. Nu aparține de noi, dar sper să se găsească soluții pentru modernizarea lui”, a declarat Cătălin Hogea.

untitled design set 970x90 px

Nu e stadionul Primăriei!

Şeful sportului din Caraş-Severin e cam în ofsaid legat de acest subiect, după cum ne-a informat Roxana Topală, şefa de cabinet a primarului Mihai Stepanescu: „Reiterăm faptul că stadionul de atletism, situat în Lunca Bârzavei din Reşiţa, nu a fost şi nu este în proprietatea Municipiului Reşiţa, acesta aparţine Clubului Sportiv Municipal, aflat în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului”.

Potrivit reprezentantei administraţiei publice locale, în 2013 a fost înaintată o adresă ministerului, prin care municipalitatea şi-a exprimat intenţia de a prelua stadionul în vederea modernizării. Până în prezent nu s-a primit niciun răspuns! „Regretăm situaţia precară în care se află actualmente stadionul de atletism, dar întreţinerea acestuia revine direct proprietarului – Clubul Sportiv Municipal. Primăria Reşiţa s-a implicat în decursul timpului în întreţinerea spaţiilor verzi şi în amenajarea zonei”, a mai precizat Roxana Topală.

Concluziile nu fac altceva decât să toarne plumb în picioarele atleţilor reşiţeni care au visat să facă performanţă în sportul naţional şi mondial, cu siglele Reşiţei şi Caraş-Severinului pe piept. Şi nu e vorba numai de atleţi, pentru că de pista de atletism au nevoie şi fotbaliştii, handbaliştii sau alţi sportivi în perioada de acumulări fizice.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648110571693″]

banner td untitled design set 970x90 px

Comments

  1. LuxPhotoFuchs says:

    Aş fi curios să aflu cine a încasat banii pentru organizarea de târguri, spectacole, rugi, etc. de pe acest stadion de atletism. Şi ce s-au făcut cu banii?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/