Perdea forestieră în jurul Timișoarei! Se strâng semnături pentru susținerea inițiativei

Se strâng semnături pentru amenajarea unei perdele forestiere în jurul Timișoarei. Inițiativa aparține Partidului Verde Timiș care propune ca startul să fie dat din zona cartierului Freidorf.

Proiectul prin care se dorește realizarea perdelei de protecție în jurul orașului de pe Bega face parte din programul politic cu care Partidul Verde se va prezenta la alegerile locale din acest an.

„Una dintre problemele pe care le-am identificat atunci când am făcut programul politic a fost poluarea și ne-am gândit că această problemă ar putea fi eliminată prin realizarea unei centuri verzi în jurul Timișoarei, un fel de inel. Avem nevoie de semnături de la 20% din cetățenii Timișoarei”, a declarat, pentru Express de Banat, Gabriel Tomescu, președintele Partidului Verde Timiș.

Reprezentanții formațiunii politice vor avea amplasat un cort în zona Catedralei Mitropolitane din Timișoara în vederea strângerii de semnături. Cetățenii care vor să sprijine această inițiativă se pot prezenta la cort în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 și 19.00.

De asemenea, a fost lansată și o petiție online în care sunt detaliate motivele pentru care orașul de pe Bega are nevoie de o astfel de perdea forestieră. „Studiile au arătat că în Timișoara direcția predominantă a vântului este dinspre Nord-Vest, astfel că în zona Aradului a început plantarea unei perdele forestiere încă de la începutul anilor 2000, dar aceasta nu este suficientă. Ca urmare propunem încă o perdea forestieră de protecție, în zona Freidorf a orașului, iar măsura se înscrie în realizarea unei centuri continue de păduri sau perdele de protecție în jurul orașului”, se arată în textul petiției care poate fi consultată și AICI.