Liste cu proiecte marca USR și PSD, în concurență pe Facebook! Miza: președinția Consiliului Județean Timiș

Preşedintele USR Timiş, Cristian Moş, a scris pe pagina sa de Facebook ce proiecte are în vizor având în vedere candidatura sa în cursa internă a USR la șefia CJT. De cealaltă parte, Călin Dobra și-a expus, tot pe Facebook, realizările din cei trei ani de când este președintele instituției.

Liderul USR crede că nepotismul este o frână pusă în calea reușitei și că nu există fonduri suficiente pentru a se construi ceea ce nu s-a făcut în ultimii 10-20 de ani. Cât despre lista de proiecte, aceasta cuprinde, printre altele, și realizarea unui Spital Regional, o promisiune veche venită de la centru în fiecare campanie electorală. Institutul de Oncologie, aflat și el printre obiective, este un proiect început în anii ‘90, dar din care s-a construit doar scheletul. Președintele USR Timiș mai vorbește și despre realizarea completă a centurii Timișoarei, construirea unei parcări supraterane în zona centrală a orașului, realizarea unui parc de software și constituirea unor entități de tip consorții care să faciliteze colaborarea între mediul de afaceri și cel academic. De pe listă nu lipsește centura verde a municipiului.

„Vreau să menționez faptul că este treaba politicienilor și a funcționarilor să găsească bani. Să-și gestioneze bugetele astfel încât să obțină rezultate. Bani se găsesc atunci când societatea are încredere în instituții. Problema noastră este că nimeni nu mai poate avea încredere în guvernanți, deoarece nu au obținut rezultate. Vreau un CJ profesionist și cinstit. Unul care nu tratează cetățenii cu dispreț și dezinteres. Putem oare face asta? Eu cred din tot sufletul că se poate. Cu echipa potrivită și cu societatea în spate, o mare parte dintre aceste obiective (care par un pic S.F. în acest moment) pot deveni realitate”, a mai adăugat Cristian Moș.

La scurt timp după promisiuni, au apărut și realizările. Tot pe Facebook. Călin Dobra a făcut un sumar al proiectelor pe care le-a pus în aplicare în calitate de președinte al Consiliului Județean.

„Așa am reușit să duc la maturitate proiecte precum noua maternitate de la Spitalul Județean, Stadionul «Dan Păltinișanu», reabilitarea Conacului de la Foieni, refacerea ecluzei de la Sânmihaiu Român pentru ca Bega să devină navigabilă până la sârbi, Sala Polivalentă, Centrul de legume și fructe de la Tomnatic, Bazinul de înot de la Jimbolia, Clinica de Mari Arși, finanțarea în premieră a spitalelor municipale și orășenești pentru a fi dotate cu aparatură medicală, extinderile la patru benzi Moșnița Nouă, Dumbrăvița și Aeroport sau să rezolv hățișul în care erau blocate obiective importante precum Castelul Huniade sau Institutul Oncologic. Am demonstrat că se poate și putem dezvolta Timișul împreună”, a scris Călin Dobra.

De neuitat este și Partidul Național Liberal care, prin vocea lui Nicolae Robu, și-a susținut obiectivul din acest an: „ținta noastră este ca viitorul președinte al Consiliului Județean Timiș să fie de la PNL”.