UPDATE 3. Percheziții la Ocolul Silvic Bozovici şi în alte cinci locații. S-a încheiat afacerea cu lemn!

Polițiștii din cadrul IPJ Caraș-Severin au descins în această dimineață în mai multe locații din Bozovici, dar și din Timișoara, pentru a ridica mai multe documente cu privire la cazul relatat de Express de Banat în urmă cu câteva săptămâni.

Infracțiunile vizate sunt de abuz în serviciu și delapidare. La Ocolul Silvic Bozovici scandalul a plecat de la jumătate de milion de lei scurs din bugetul instituției în buzunarele proprii ale mai multor angajați.

CITEȘTE ȘI: SCANDALOS. Jumătate de milion de lei încasat pe masă lemnoasă s-a scurs în conturi private. Se lasă cu plângeri penale!

„Anchetă cu scandal și altercații. Reproșuri pentru șpaga pe masa lemnoasă!”

UPDATE 1 – Clarificări oficiale
În cursul acestei dimineţi, George Bucurică, procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa, lucrătorii SICE, împreună cu inspectorul antifraudă desemnat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, a efectuat percheziţii la sediul Ocolului Silvic Bozovici şi la cinci locaţii aparţinând angajaţilor şi rudelor funcţionarilor publici ai acestei societăţi, într-un dosar având ca obiect infracţiunea de delapidare. Prejudiciul este estimat la suma de 500.000 lei. Modul de operare al activităţii infracţionale a constat în metoda decontării fictive, banii fiind transferaţi în conturi contractate de contabili şi casieri.

„Menţionăm că urmărirea penală este faza procesului penal, are caracter nepublic şi nu răstoarnă prezumţia de nevinovăţie”, se arată în comunicatul de presă al Parchetului.

UPDATE 2, ORA 20.30 – Audieri maraton la Oravița
Procurorul de caz audiază la această oră mai multe persoane la sediul Poliției Oravița. În cauză sunt puse sub învinuire cinci dintre acestea. Două îndeplineau funcțiile de contabil și casier la Ocolul Silvic Bozovici și sunt suspecte de abuz în serviciu și delapidare în formă continuată. Alte trei, rude apropiate ale contabilei, sunt acuzate de complicitate la delapidare.

Potrivit Express de Banat, contabila-șefă, Ramona Vrabete, încă din 2007 a tăiat facturi fictive pentru serviciile prestate de instituție și a virat online în contul propriu, al soțului său, Chelaru Vrabete, al copiilor și al casierului instituției sume fabuloase de bani. Deși lunar, 5.000 de lei, de exemplu, nu se simțeau la bugetul astronomic al unui ocol care exploatează pădurile, pe parcursul anilor s-a adunat o sumă de ordinul sutelor de mii de lei. Mai exact, prejudiciul este estimat, potrivit unor surse oficiale, la 500.000 de lei.

UPDATE 3, 26 nov., ORA 8.30 – Se lasă cu arestări!
Audierile s-au încheiat azi noapte, în jurul orei 1. Contabila Ocolului Silvic, Ramona Vrabete, și casierul instituției au fost reținuți, urmând ca astăzi să fie prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă.

Rămâi cu Express de Banat, revenim cu amănunte!