EXCLUSIV: Percheziții la Hydro Engineering!

explo 1000x200

În această dimineață, ofițerii DIICOT au descins la sediul de pe Calea Caransebeșului al firmei de proiectări. Aceștia au ridicat mai multe documente pentru o analiză în detaliu a activității societății.

De precizat faptul că descinderile de astăzi nu au nimic în comun cu acțiunea Direcției Naționale Anticorupție de anul trecut. Oficialii DIICOT spun că scopul percheziției a fost de ridicare a unor documente. ,,Facem verificări în urma unor sesizări care au fost făcute și s-au ridicat mai multe documente, a declarat Mircea Andreș, șeful DIICOT Timișoara pentru www.expressdebanat.ro . De altfel, ofițerii timișoreni au colaborat în organizarea acțiunii cu cei din Reșița.

Hydro Engineering, în pragul colapsului
Partea proastă a lucrurilor este că anul 2014 ar putea aduce disponibilizări și în rândul angajaților celor doi, potrivit unor surse neconfirmate oficial. Astfel că, pe lângă ceea ce se întâmplă la UCMR, unde cei mai mulți dintre angajați sunt acasă, în șomaj tehnic, și soarta angajaților din trustul directorului acuzat că a devalizat UCMR stă sub semnul întrebării. Vizată este mai ales Hydro Engineering, firma la care astăzi au avut loc percheziții.

Aceleași surse neoficiale au declarat pentru www.expressdebanat.ro că și soarta clădirii în care se desfășoară activitatea firmei este la fel de incertă, întrucât din cauza unui credit contractat și neachitat la timp banca ar putea intra în posesia imobilului de pe Calea Caransebeșului, care a fost oferit drept garanție.

De ce sunt acuzați directorii?
Potrivit DNA, infracţiunile reţinute în sarcina lui Chebuţiu şi Preda în urma acțiunii DNA din 2013 sunt: evaziune fiscală în forma reţinerii şi nevărsării, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţă, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă, în formă continuată (16 acte materiale), deturnare de fonduri, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată, spălare de bani, atunci când banii, bunurile sau alte valori provin din săvârşirea unei infracţiuni de corupție, asocierea în vederea săvârşirii unei infracţiuni.

banner 970 x 250