Orașe de zece ori mai populate virtual decât numărul de locuitori!

Orașele din Caraș-Severin au demonstrat în mediul virtual că sunt mult mai populate de vizitatori decât numărul lor de locuitori. În unele cazuri, check-inurile depășesc cu zeci de mii numărul locuitorilor.

Conform recensământului din 2011, mediul urban cărășean este destul de slab populat, existând localități cu doar câteva mii de locuitori. Tocmai acele orașe sunt surpriza check-inurilor pe Facebook. De exemplu, orașul Anina are un număr de 7,485 locuitori, iar numărul persoanelor care au anunțat pe Facebook că au fost acolo se ridică la 15.836, peste dublul locuitorilor.

Mai șocant este cazul stațiunii Băile Herculane, pe locul doi în topul orașelor cărășene din punctul de vedere al check-inurilor. La puțin peste 5.000 de locuitori, stațiunea a fost vizitată de un număr de 65.330 de persoane ce s-au lăudat cu acest lucru pe rețeaua de socializare. Această diferență este explicată prin faptul că orașul este încă populat de turiști, chiar dacă încearcă să renască și are multe minusuri.

Reșița ocupă prima poziție în top și este și ea de două ori mai populată pe Facebook. Cu cei peste 73 de mii de locuitori, are în mediul online peste 142 de mii de vizitatori. Următorul oraș este Caransebeșul, peste 24.000 locuitori în urma recensământului și peste 50.000 check-inuri pe Facebook.

Aflată la malul Dunării, Moldova Nouă aproape dublează și ea numărul locuitorilor prin persoanele ce au vizitat orașul. Așadar, în statistici are 12.350 de locuitori, iar pe Facebook un număr de 22.182 persoane au anunțat că au trecut prin oraș.

Cu relativ puțini locuitori și puține check-inuri se află orașele Oravița și Oțelu Roșu. La Oravița numărul locuitorilor este de peste 11 mii, iar numărul check-inurilor atinge 18 mii, iar la Oțelu Roșu aproape 10 mii de locuitori trăiesc în oraș și aproximativ 13 mii de persoane au trecut pe acolo.

Singurul oraș cărășean ale cărui check-inuri nu depășesc numărul de locuitori este Bocșa. Acesta are 15.842 de locuitori și, deși este punct de tranzit între Reșița și Timișoara, drept urmare un număr foarte mare de persoane trec zilnic prin oraș, doar 12.749 de oameni au anunțat acest lucru pe Facebook.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/